De aftrap naar een heerlijk voetbalseizoen! Het was nog even spannend maar het inmiddels vermaarde toernooi om de Harry Hamstracup zal dit jaar weer worden gespeeld. Uiteraard ook nu met clubs die hun sporen in het Nederlandse amateurvoetbal ruimschoots verdiend hebben. DOVO, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en DVS ’33 zullen op verschillende locaties hun krachten meten om zo te kunnen bepalen of de voorbereiding inmiddels voldoende vruchten heeft afgeworpen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 31 juli 2021 

Sportpark de Westmaat, Bunschoten Spakenburg

15:00 vv IJsselmeervogels – DVS’33 Ermelo

Sportpark Panhuis Veenendaal

15.00 vv DOVO– Kozakken Boys

Dinsdag 3 augustus 2021 

Sportpark de Zwaaier, Werkendam

20.00 uur: Kozakken Boys – vv Sparta Nijkerk

 

Sportpark DVS’33 Ermelo

20.00 uur DVS’33 Ermelo – vv DOVO

Zaterdag 7 augustus 2021  

Sportpark de Ebbenhorst Nijkerk

12:30   vv DOVO – vv IJsselmeervogels

15:00  vv Sparta Nijkerk – DVS’33 Ermelo

Jammer genoeg zijn we nog niet helemaal verschoond van het Corona-virus en moeten er dus nog steeds maatregelen in acht genomen worden. Kijk s.v.p. op de website van de bij de accommodatie horende ploeg wat die maatregelen precies inhouden. Het zal erop neerkomen dat de bekende 1,5 meter in acht genomen moet worden en dat er een maximaal aantal bezoekers wordt toegelaten. 

Nemen we als voorbeeld De Ebbenhorst (Sparta Nijkerk). Daar is de toegang gratis, maar moet er wel via de website worden ingeschreven. Op deze manier kan het maximale aantal bezoekers worden gecontroleerd en kan men de wedstrijden met voldoende onderlinge afstand bekijken.

Het evenement is qua entourage dus enigszins afgeschaald, hetgeen uiteraard geen enkele invloed heeft op de te verwachten kwalitatief hoogstaande wedstrijden. Kom dus kijken!

En voor diegenen die het nog niet wisten. Harry Hamstra was een bekende Spartaanse voetballer, trainer, reporter, inspirator, initiator, commentator en motivator die een enorme bekendheid genoot in de verre omtrek. Enkele jaren geleden heeft hij na een lange strijd helaas moeten capituleren voor de vreselijke ziekte kanker. Harry zou Harry niet zijn geweest wanneer hij niet allang een te sponsoren goed doel had bepaald: De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Uiteraard zal dat ook in deze editie weer het geval zijn. Kijk voor nadere informatie op: https://harryhamstracup.nl

De Stichting heeft ook al een specifiek doel met de opbrengst voor ogen:

‘Het opgehaalde bedrag willen we graag bestemmen voor de aanschaf van twee koppelbedden. 

Zo kunnen wij in een ziekenhuiskamer een fijne plek creëren voor de patiënten en hun naasten. Een koppelbed is een speciaal gemaakt bedframe met een matras dat precies aansluit op een ziekenhuisbed. Op deze manier kunnen patiënt en dierbare toch zo dicht mogelijk bij elkaar zijn.’

Via de bijgevoegde QR code kan eenvoudig een donatie worden gedaan.