Wethouder Wim Oosterwijk ziet op dit moment geen oplossing voor het in- en uitrijden van het bevoorradingsverkeer bij de Jumbo Nijkerk, waarbij al tien keer de muur is geraakt. Oosterwijk: ‘Er zijn gesprekken geweest met de gemeente Nijkerk. Gegeven het feit dat we het destijds zo hebben ingericht, zien we gewoon geen mogelijkheden voor een andere oplossing. Destijds is een ontwerp gemaakt en daar zat een filosofie bij, en het blijkt in de praktijk niet zo handig te werken. Dat is volgens mij wat we constateren met elkaar. Het is volgens mij geen onwil, maar we zien de oplossing niet. Als ik het ei van Columbus zou zien, dan zou ik het graag voor willen stellen. Kom met een oplossing en we gaan het realiseren, maar ik zie hem gewoon even niet.’ Een verkeerskundige oplossing is er ook niet. Oosterwijk: ‘Ik zou niet weten hoe. Of je moet de parkeerplaats van Univé naar achteren schuiven. Dat lijkt me ook niet zo’n slimme move. We weten dat de Oranjelaan verkeerskundig een hotspot is en er zijn al eerder vragen over gesteld. Er is geen oase van ruimte daar en dan zeg ik het nog netjes.’

Tekst en foto’s Kees van den Heuvel