Van maandag 1 oktober tot en met zondag 7 oktober is het landelijke Week van de Opvoeding. Ook dit jaar besteedt de gemeente Nijkerk hier weer extra aandacht aan. De hele week vinden er allerlei activiteiten en bijeenkomsten plaats. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap.

Opvoeden is een samenspel

Het thema van dit jaar is ‘Opvoeden is een samenspel’. Gemeente Nijkerk draagt hier met verschillende activiteiten graag aan bij tijdens de Week van de Opvoeding. Opvoeden doe je namelijk niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder andere ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. We kunnen veel voor elkaar betekenen en van elkaar leren. Wanneer er vragen zijn, maar ook wanneer deze er (nog) niet zijn. Ouders ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op het schoolplein, bij de kinderopvang of bij de sportclub. Daarnaast zijn er in Nijkerk verschillende andere plekken en initiatieven waar ouders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen of ondersteuning kunnen krijgen bij (opvoed)vragen. Ook als professionele ondersteuning nodig of gewenst is, is dat op verschillende manieren mogelijk. Want, ieder kind verdient een goede start!

Inspiratieontbijt

Samen met VluchtellingenWerk en het Gebiedsteam organiseert stichting Sabiel een inspiratieontbijt. Het thema van dit jaar staat in het teken van ‘Samenspel’onder het genot van een heerlijk ontbijt gaan we gezamenlijk het samen spelen ervaren. Een gastspreekster vertelt ons het belang van het samenspel in de opvoeding.

Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijdstip:09.30 uur
Locatie: De Wulfshoeve, Moorselaar 69 in Nijkerk. Eigen bijdrage: een lekker hapje voor het ontbijt. Jonge kinderen kunnen ook aansluiten bij het ontbijt.

Themabijeenkomst voor ouders: ‘Gevoelige kinderen met een sterke eigen wil’.

Interactieve themabijeenkomst voor gevoelige kinderen met een sterke eigen wil. Wat is (hoog) gevoeligheid eigenlijk? Waarom kan mijn kind nou niet even gewoon luisteren en meedoen?

Datum: dinsdag 9 oktober
Tijdstip: 19.30- 21.30 uur
Locatie: De Wilfshoeve, Moorselaar 36 in Nijkerk
Cursusleidster: kinderspeltherapeute Rianne van Koelewijn
Aanmelden: vooraf bij rianne@speltherapiehetvogelhuis.nl

Interactieve cursus voor ouders: ‘Speel je eigen kind kind emotioneel gezond’

Ervaar de kracht van het spel! In drie dagdelen leert u door middel van theorie en praktijk hoe u uw kind spelenderwijs kunt helpen om emoties te uiten en sociaal sterker en weerbaarder te worden. Alle ouders die kinderen hebben tussen de leeftijden van 2 tot 8 jaar kunnen zich aanmelden voor deze cursus.

Datum: optie 1, dinsdagochtend 2, 9 en 16 oktober (tussen 9.00 – 10.30 uur). Optie 2 is op donderdagavond 4, 11 oktober, 1 november (tussen 19.30 en 21.00 uur).
Locatie: Ampérestraat 18e in Nijkerk.
Cursusleidster: Maggy Boeder, psychosociaal- en kindertherapeut
Aanmelden: preventie@gtnijkerk.nl, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.