Op zaterdag 10 februari troffen de mannen van Flevo H1 de enige tegenstander uit de poule waar niet eerder tegen gespeeld was, de Woelwaters uit Harderwijk. Dit weekend waren drie vaste krachten afwezig. Christijn Drenth en Storm de Jong compenseerden de afwezigheid van deze spelers.

Vanaf de eerste minuut waren de heren van Flevo overtuigend. Patrick Zwart opende, zoals bijna iedere wedstrijd, de score met een fraai schot van circa 8 meter afstand. Later in de wedstrijd zou hij nog drie keer op dezelfde manier scoren: hoog het water uit komend, enkele grote schijnbewegingen en dan snoeihard in de verre hoek. Verder vond ook Storm de Jong het doel in de eerste helft. Omdat de eerste helft eenzijdig verliep, verloor keeper Gijtenbeek de concentratie. Vlak voor het eindsignaal van het tweede kwart vond een afstandsschot van de Woelwaters de kruising van het doel van Flevo. Einde eerste helft stond de wedstrijd al op 10-1 in het voordeel van Flevo.

Die voorsprong zou alleen maar verder uitgroeien in de tweede helft. Mark Stolk, een naam die ook veel in de wedstrijdverslagen voorkomt, maakte met een gracieuze achterwaartse worp zijn achtste doelpunt van de wedstrijd. Ook Christijn Drenth maakte in dit derde part zijn eerste doelpunt voor Flevo H1: op snelheid trok hij om zijn verdediger heen, waarna hij van Stolk de bal ontving met een scherpe steekpass. Alleen voor de keeper wist Drenth wat te doen: een strakke bal onder de armen van de keeper door. De stand aan het einde van het derde part was opgelopen tot 19-2.

In het vierde kwart liep de score alleen maar verder op. Ballen van onder andere Ivar Loos en Patrick Zwart zorgden voor een eindstand van 29-3. Uit de statistieken onder dit stukje kunt u opmaken dat nagenoeg alle mannen van Flevo een doelpunt hebben gemaakt deze wedstrijd. Een uitzonderlijke prestatie.

Doelpunten: Mark Stolk (8), Patrick Zwart (6), Ivar Loos (4), Storm de Jong (3), Jelle Wiersma (3), Evert Guliker (1), Matthijs Jut (1) en Jelmer Kooij (1)

Vanwege de voorjaarsvakantie is de volgende wedstrijd voor de heren pas op zaterdag 2 maart. Thuis tegen ZEW-Triton (SG), aanvang 20.00 uur.

Verslag: Jelle Wiersma