Zaterdag 25 september begon de waterpolo competitie weer voor Flevo. Op deze zaterdag was er gelijk de derby tussen Flevo Heren 2 en Heren 1. Het eerste team werd deze wedstrijd gecoached door Corné van der Tang bij afwezigheid van trainer/coach Richard Deuzeman.

In de eerste periode nam de thuisploeg (heren 2) gelijk afstand van Flevo 1. Door doelpunten van Mark Stolk en Wouter Haandrikman werd de voorsprong 4-0.

In de tweede periode kwam Flevo 1 beter in zijn spel, een man-meer situatie werd nog niet benut, maar na opnieuw een goal van Mark Stolk was het Matthijs Jut die voor het eerste doelpunt zorgde, stand 5-1. Beide teams kregen een overtal situatie maar wisten die niet te benutten. Aan het slot van deze periode kreeg Flevo 1 opnieuw een overtal situatie, maar deze werd door slordig spel verspeeld.

De derde periode begon met een strafworp voor Flevo 1, Patrick Zwart schoot deze strak in 5-2. Daarna liep de thuisploeg weer verder uit door een goed uitgespeelde aanval. Opnieuw kreeg Flevo 1 een overtal situatie, deze werd benut door Nick Geluk, 6-3.
De thuisploeg wist daarna ook te scoren uit een overtal situatie. Flevo 1 kwam in het slot van deze periode dichterbij door 2 goals, waarvan één ook weer door een overtal situatie te benutten.
In de laatste periode wist de thuisploeg zich te herpakken. Een overtal situatie kon Flevo 1 nog net blokken, maar de strafworp die daarna volgde werd wel benut. Beide teams kregen een overtal situatie en wisten daaruit te scoren. Aan het einde van de wedstrijd was het aanvoerder Jelle Wiersma die de eindstand bepaalde op 10-7.

Doelpuntenmakers:
Flevo H1: Patrick Zwart 3, Jelle Wiersma 2, Matthijs Jut en Nick Geluk 1
Flevo H2: Mark Stolk 6, Wouter Haandrikman 3 en Jelle Gijtenbeek 1.

Volgende week gaat Flevo naar Elst om te spelen tegen EZPC Heren 1.

Verslag van Tycho van den Brom