Het is vrijdag 20 november de Dag van de Ondernemer. Dat was voor de VVD Nijkerk-Hoevelaken aanleiding om na een enquete een aantal ondernemers in de drie kernen in het zonnetje te zetten. De prijswinnende ondernemers zijn: in de kern Nijkerkerveen Bloemisterij A. Ham, in de kern Hoevelaken Wim van de Veen Uitvaartzorg en in de kern Nijkerk Vraag het Lieneke. Dit maakte VVD-raadslid Jolanda Nijeboer vrijdagochtend 20 november bekend op de radio. De winst hebben deze ondernemers verdiend omdat zij het vaakst genoemd zijn bij het Facebookbericht waarin de lokale VVD inwoners van Nijkerk opriep om een ondernemer te nomineren die uitblinkt.

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. In Nederland zijn ruim 1,5 miljoen ondernemers die zorgen voor groei, banen en welvaart. Vandaag worden ondernemers bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. In meer dan 150 landen wordt aandacht besteedt aan de Global Enterpreneurship Week.

De lokale VVD heeft voor de Dag van de Ondernemer een actie op touw gezet om ondernemers in het zonnetje te zetten. Gekozen is om in elk van de drie kernen in de gemeente Nijkerk een winnaar te kiezen. De oproep op Facebook is door ruim 100 mensen beantwoord met een nominatie.