A1 Mediagroep, de lokale omroep van onder andere de gemeente Nijkerk moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Na ruim vijf jaar heeft Ari-Jan van de Bunt aangegeven te stoppen met deze functie. Dit meldt de omroep op haar website.

Van de Bunt trad aan in 2016 na het vertrek van de toenmalige voorzitter. In de jaren die volgden fuseerden OmroepN en Radio Barneveld (Bosa) en ontstond de A1mediagroep. Ook verhuisde de omroep vanuit het Waegh gebouw aan het plein naar de ruimere locatie aan de Venestraat 42, de pastorie van de Kruiskerk.

Van de Bunt in een reactie: “Samen met mijn medebestuurders en de grote groep vrijwilligers hebben we A1mediagroep vormgegeven, maar na ruim 5 jaar is het voor mezelf tijd om de bakens te verzetten en nieuwe dingen te gaan doen. De omroep zit in een mooi representatief pand en heeft een prima fundament voor de toekomst. De bekendheid onder het publiek is de afgelopen jaren flink gegroeid en de contacten met beide gemeenten is uitstekend te noemen, het is tijd om het stokje door te geven”