Op woensdagavond 4 oktober organiseert Ziekenhuis St Jansdal samen met de Trombosedienst Noordwest Veluwe een voorlichtingsbijeenkomst over antistolling. Tijdens deze avond staan de ins en outs van het gebruik van antistollingsmedicijnen centraal. Een aantal zorgverleners legt uit wat antistollingsmedicijnen precies zijn, hoe deze werken en wat de invloed is van bepaalde voeding of het gebruik van andere medicijnen. Ook leggen zij uit wat patiënten die antistollingsmedicijnen gebruiken moeten doen als zij ziek worden, op (vlieg) vakantie gaan of een ingreep of onderzoek moeten ondergaan.

Veel mensen in Nederland slikken antistollingsmiddelen, ook wel bloedverdunners genoemd. Je zou misschien denken dat deze medicijnen het bloed dunner maken, maar dat is niet het geval. Ze maken het bloed niet dunner, maar zorgen ervoor dat de stolling van het bloed vermindert of vertraagt. Mensen die een TIA, hart- of herseninfarct hebben gehad, moeten antistollingsmedicijnen gebruiken. Maar ook patiënten met boezemfibrilleren, trombose en longembolie krijgen bloedverdunners voorgeschreven.

De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten die bloedverdunners gebruiken en onder behandeling zijn van de Trombosedienst Noordwest Veluwe, hun naasten en andere belangstellenden. De bijeenkomst is in de Dageraitzaal en begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Vooraf aanmelden in noodzakelijk via www.stjansdal.nl/voorlichting  of telefonisch via 0341-43 58 80