,,Bel direct 112 als je getuige bent van een vechtpartij in het centrum van Nijkerk.” Die oproep deed wijkagent Robert Bronsink, die verantwoordelijk is voor het centrum , vorige week op Facebook. Het was de laatste weken een aantal keer ‘raak’ op uitgaansavonden. Gerwin van de Pol, eigenaar van feestcafé Xero, beaamt dat. ,,Maar het is niet meer of anders dan tien jaar geleden. Het is wel zichtbaarder geworden, door de komst van social media”, aldus Van de Pol. De twee geven hun kijk op het Nijkerkse nachtleven. 

Wijkagent Bronsink is zelf om de week in het weekend aan het werk in de stad. ,,Dat zijn speciale horecadiensten, om toezicht te houden op de horeca en ‘overlastgerelateerde’ zaken. Bij dat laatste moet je denken aan geluids- of vuurwerkoverlast. De dienst op vrijdag is van 19.00 uur tot 4.00 uur en op zaterdag van 20.00 uur tot 5.00 uur. De dienst is altijd met een collega en er zijn ook altijd collega’s in de omgeving beschikbaar voor eventuele assistentie”, schetst Bronsink de organisatie van de politie in de weekenden.

Bronsink liet vorige week op Facebook nadrukkelijk van zich horen, omdat het hem opviel dat er in korte tijd veel incidenten waren in het uitgaansleven…

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl