De handbalheren van BvB-Groep/ HV Voice hebben in een spannend duel koploper Celeritas verslagen. Door de overwinning neemt Voice de koppositie over. Het verschil is 1 punt in het voordeel van de Nijkerkers. De wedstrijd in Bunnik eerder dit seizoen werd met ruime cijfers verloren (18-10) en Voice wist dat bij een nieuwe nederlaag de titelaspiraties in de ijskast konden.

De wedstrijd begon op hoog tempo met kansen voor beide ploegen. Met een goed uitgespeelde snelle aanval opende Voice de score. Daarna ging het spel op en neer. Voice hield het tempo hoog en kreeg steeds beter controle over de aanval van Celeritas. Langzaam liep Voice weg en bij rust was de voorsprong gegroeid tot 12-7.

De tweede helft begon met een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen vonden vaker het net. Halverwege de tweede helft begon het bij Voice steeds stroever te lopen. Celeritas kroop dichterbij en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was de voorsprong verdampt en was het verschil nog maar 1 doelpunt. Wat volgde waren tien minuten vol spanning. Celeritas hield de druk op Voice hoog, maar slaagde er niet in om op gelijke hoogte te komen. In de laatste minuut, bij een 20-19 voorsprong, kreeg Voice een strafworp mee. Deze werd benut en toen was duidelijk dat de overwinning binnen was. Door de 21-19 zege is Voice de nieuwe koploper.

Verslag: Dieter Bakker.