De handbalheren van Voice hebben zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Nijenrodes met minimaal verschil verloren. Een punt of zelfs meer had er zeker ingezeten, maar Voice had de pech dat op meerdere momenten de arbitrale beslissingen niet in het voordeel van de thuisploeg waren.

Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Waar Voice een ruim bezette wisselbank had, moest Nijenrodes het doen met één wisselspeler. Halverwege de eerste helft miste Voice een paar kansen. Nijenrodes kon, mede door enkele makkelijk gegeven tijdstraffen voor Voice, uitlopen naar een voorsprong van enkele doelpunten. Bij rust was de achterstand voor Voice twee doelpunten (13-15).

De tweede helft ging lang gelijk op. Voice bleef een achterstand houden. Door snel te spelen wilde de ploeg profiteren van het verschil op de wisselbank. Dat leek te werken. Met nog zo’n tien minuten op de klok was het weer gelijk. Voice leek het momentum te pakken te hebben. Een aantal makkelijk gegeven tijdstraffen en strafworpen ten nadele van Voice maakte dat Nijenrodes bij kon blijven. Vergelijkbare overtredingen werden aan de kant van Nijenrodes amper bestraft.

In de laatste seconden leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen maar geheel in lijn met de rest van de wedstrijd meende de arbiter nog een maar weer een strafworp voor Nijenrodes te moeten geven. Zo leed Voice een nederlaag met een vervelende nasmaak.

Verslag: Dieter Bakker