In het jubileumjaar van de recreatieve volleybalcompetitie Revonij stond sporthal Strijland in Nijkerk op 7 en 14 januari in het teken van het nieuwjaarstoernooi. Al vijftig jaar beleefden veel liefhebbers van de volleybalsport plezier en sportiviteit in de Nijkerkse sporthal. Maar liefst 18 teams kwamen op de laatste speeldag in actie. Rond elf uur waren de tribunes goed bezet.

In de B groep waren het vier teams uit de regio die aan elkaar gewaagd waren. Renswouw wist de wedstrijden tegen Boni Hoogland en Tim de dorpsslager te winnen. Tegen Voko/v.d.Pol werd in de tweede set het de eerste verliespunten geïncasseerd. Voko was ook de sterk uiteindelijk voor de andere ploegen en eindigde op de tweede plaats.

In de C groep kwamen tien teams, verdeeld over twee poules van vijf in actie. In de C1 poule waren drie echte Veense ploegen die en passant uitmaakten wie de beste ploeg uit Nijkerkerveen was. Zwemschool Aquanoa, de recreanten van Doto volleybal, Bouw pluimveetransport en Veensche Boys gingen met Djops uitzendgroep, ook met Veenders in de ploeg en Gratis bitterballen in de kantine uit Nijkerk fanatiek elkaar met kijken wie de beste uit het Veen was.

In deze poule eindigden maar liefst vijf van de tien wedstrijden in een gelijkspel. Na de poulefase moest er dan ook druk gerekend worden en eindigden Djops en gratis bitterballen op de eerste en tweede plek. Veensche Boys werd derde en daarmee de beste ploeg uit het Veen voor bouw pluimveetransport en Aquanoa.

In de C2 poule waren v.d. Horst montage en Strijland beach oppermachtig. Ze speelden tegen elkaar gelijk en de andere wedstrijden werden ruim gewonnen. Dankzij een beter puntensaldo eindigde van Horst op de eerste plek voor Strijland.

De finale werd uiteindelijk door van de Horst montage gewonnen door één set gelijk te spelen en één te winnen; de kleine finale werd dankzij een beter punten saldo beslist in het voordeel van Strijland.

De D groep werd gewonnen door Family Church dat alleen van Pon dealer verloor, tweede werd het eerste team van Life Church dat net voor Life Church 2 eindigde. Rehoboth eindigde als laatste in de poule, maar dat mocht de pret niet drukken.

Om half zes werd de dag afgesloten met de prijsuitreikingen en alle deelnemers kregen een glas met opdruk vijftig jaar Revonij aangeboden. De teams hebben 6 of 13 januari 2024 al in hun agenda gezet om weer lekker te kunnen ballen op het Nieuwjaars volleybaltoernooi.

De eindstand

A. Groep. Dames groep tweede klas

 1. De Groene Knuppels 1. Corlaer college

 2. Block-it-Scientists 2. Voko/ Isokern

 3. Ik volleybal.nl 3. Voko/ Fire Prevent

4.Autoservice van Mechelen Nijkerk 4. Timmerbedrijf Schreuder

 1. Assenede 5. Loonbedrijf Verhoef

6.Voko/ Janse Berkhof Tuinen 6. Zus & Zo.

 1. Henk & Ingrid 7. Boerenbed/ Landgoed Volenbeek

 

Dames groep eerste klas B. groep

 1. Kanpai 1. Renswouw H3

 2. JFC 2. Voko/ v.d. Pol

 3. De Blauwe Tijgahs 3. Dorpsslagerij Tim

 4. Boni Hoogland

C. groep D. groep

 1. Van de Horst montage 1. Family Church

 2. Djops uitzendgroep 2. Life Church 1

 3. Bar Strijland Beach 3. Life Church 2

 4. Gratis bitterballen in de kantine 4. Pon dealer

 5. Veensche Boys en AHB 5. Rehobothschool

 6. Bouw pl.veetransport en Linksaf

 7. Zwemschool Aquanoa en Berea Bende

Verslag: Gepko Hahn
Foto’s Aalt Guliker