Op 6 januari 1973 is ’s morgens om 9.00 uur in sporthal Strijland het startsein gegeven voor het eerste volleybaltoernooi voor bedrijven.

Op initiatief van Gerard Doppenberg, namens Bronswerk Nijkerk en Jan Kooiker, namens de gemeente Nijkerk startte een nieuw toernooi in sporthal Strijland. De hal was eerder dat jaar door de toenmalige prinses Beatrix geopend. Het was de eerste sporthal in Nijkerk, volleyballen kon voor die tijd alleen in de toenmalige eierhal.

Uiteindelijk hebben er acht teams meegedaan op die zaterdagmorgen. De gemeente Nijkerk, Bronswerk, de Gemeente Ermelo en de P.T.T. leverde de deelnemende teams. Het toernooi is daarna in een vogelvlucht beland en inmiddels hebben heel veel inwoners van Nijkerk, e.o. hier met de volleybalsport kennis gemaakt. Het is nu vijftig jaar later dat er na twee jaar corona weer een Nieuwjaarsvolleybaltoernooi wordt gespeeld op 7 en 14 januari 2023.

Iedereen mag een eigen team samenstellen uit familie, vrienden, collega’s. Je hoeft geen lid te zijn van de Nevobo, het mag wel. Het toernooi op 7 januari is vnl. bestemd voor de teams die in de hoogste groep van Revonij spelen of bij de Nevobo in de eerste klas of hoger. Deelnemers kunnen zowel uit als buiten Nijkerk vandaan komen.

Op 7 januari spelen ook de damesteams, verdeeld over twee niveaus, ook hun toernooi. Om zes uur ’s avonds zal vermoedelijk de prijsuitreiking plaatsvinden. Voor alle deelnemers is er een attentie i.v.m. het jubileum.

Op 14 januari is de tweede toernooi dag voor de andere niveaus. Er is dan geen aparte damesgroep, maar zowel de op de7e in de eerste klasse als op de 14e mag er ook in een mixed team worden gespeeld. Dit toernooi wordt in principe ook om 18.00 uur afgesloten. Spelers mogen individueel aan één of beide toernooien meedoen.

Het inschrijfgeld bedraagt €70,00 per team, slechts tien euro p.p. voor een team dat uit zeven spelers bestaat. Inschrijven kan door het formulier van www.revonij.nl te openen en volledig ingevuld te mailen naar revonij@gmail.com. Publiek is van harte welkom om familie, collega’s en vrienden aan te moedigen.