De Nijkerkse Klokkenspelvereniging vroeg voor deze avond Dennis Vallenduuk de witte toren te beklimmen voor een bespeling van de beiaard. Hij is student aan de beiaardschool in Amersfoort, maar is in de muziek beslist geen groentje. Orgelspel en koordirectie studeerde hij al in Enschede en Rotterdam en beide oefent hij al jaren uit. Vanaf 2018 doet hij het beiaardspel er nog bij.

Op dinsdag 24 mei 2022, om 19.00 uur speelt hij werken van o.m. Handel, diens Suite in d. Ook komt de Chiaconne in F weer tot klinken, net als op 10 mei. Zo kunnen de luisteraars de uitvoeringen vergelijken, interessant. Hij gaat ook improviseren, dat wil zeggen muziek bedenken en tegelijk uitvoeren. Altijd spannend wat er komt. Verder speelt hij een paar bekende chansons van Edtih Piaf, niet de eerste-de-beste. Het 18e eeuwse beiaardboek uit Delft bevat ook lichtvoetige muziek, letterlijk zelfs, want diverse dansvormen zwieren voorbij.  Hij sluit af met een vurige flamenco.

Nieuwe luister- en kijkplaats

De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de 1e Meideun dit seizoen kan samen geluisterd worden op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn.

Sinds kort is er op de luisterplaats een beeldscherm waarop de beiaardier te zien is terwijl hij speelt. Een extra reden om eens te komen luisteren [en nu ook] kijken !

Na afloop bedanken we de concertgever bij de toren en kunnen we met wat drinken en een nootje met hem en met elkaar napraten.