Het nieuws over de fundraising voor Maud, het zieke kind van Marcel en Liesbeth Kas uit Nijkerkerveen, heeft nu ook de landelijke media bereikt. Vrijdagmiddag 13 augustus besteedden zowel Omroep Gelderland als het Algemeen Dagblad aandacht aan de actie. Het plan is om 50.000 euro op te halen voor een bestelbus, waardoor de kleine Maud liggend kan worden vervoerd. Voor de camera’s bij het WKZ in Utrecht legde moeder Liesbeth de situatie uit.

Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan, toen ze kozen voor deze actie,’ aldus Liesbeth die zich inmiddels naar eigen zeggen in een rollercoaster bevindt. Vrijwel 24 uur per dag is ze bezig met de zorg voor haar zieke dochtertje. Ze is een casemanager over haar eigen leven geworden, want hectisch is het zeker. Daar komt nog bij dat beide ouders het ziekenhuis niet gelijktijdig mogen bezoeken vanwege de coronacrisis. Alsof ze niet al voldoende zorgen aan haar hoofd heeft. Liesbeth heeft haar beste beentje voorgezet om haar verhaal te doen voor de camera. Binnen één take stond het erop. Tegen Rick en Rick, interviewer en cameraman van Omroep Gelderland,  deed Liesbeth haar relaas vol emotie. Want wat heeft ze al veel voor haar kiezen gehad: niet of nauwelijks steun vanuit de gemeente Nijkerk (Wmo) of via andere instanties en functionerend in de wetenschap dat de zorgelijke toestand in het gezinsleven bij Liesbeth en Marcel Kas structureel is. Dochter Maud zal haar hele leven begeleid moeten worden. Tekst gaat verder onder de video. 

U kunt Maud nog altijd steunen. Om de aangepaste bus te kunnen financieren is er een crowdfunding actie opgezet. De oproep van Liesbeth: ,,Kom in actie en help ons, alle kleine beetjes helpen mee en betekenen voor ons iets heel groots, zodat we zelf voor Maud kunnen zorgen, haar thuis kunnen hebben en houden en hopelijk toch ook van haar kunnen en mogen genieten zonder deze extra zorg. To the Moon and Back… Over the Rainbow for Maud.”

Meer informatie en komende acties zijn te vinden op de Facebookpagina “Over the Rainbow for Maud”. Rechtstreeks doneren kan via deze link

Tekst Kees van den Heuvel
Foto’s Aalt Guliker