Op de BMX baan in Glasgow daar moest het gaan gebeuren, daar mocht Fem Mulhuyzen zich klaar maken voor haar debuut op het wereldkampioenschap. Fem reed bij de girls 8 waar 12 deelnemers waren uit verschillende nationaliteiten, USA, Colombia, Australië, Letland , België en Brazilië. 

Deze dag werd zij begeleidt voor de Chef de equipe van de KNWU, even wennen is dit wel zo de wedstrijd te rijden zo zonder haar ouders aan haar zijde. Na twee trainingsrondjes kon Fem zich klaar maken voor de manches. Daar kwam ze goed door en reed mooie resultaten met 2.3.1 mocht ze door naar de finale.

Aan de start met twee Colombiaanse, twee Australische een Amerikaanse een Letse en de Nederlandse Lottte Nijsen. Random start riders ready watch the gate , de lichten gaan rood, oranje, groen en het hek valt. Vanaf startplek twee was Fem goed weg en kon als tweede de eerste bocht in rijden, ze wist goed te volgen, de tweede bocht werd zij ingehaald door een Colombiaanse, Fem wist goed aan te sluiten en bleef aanzetten ze wist haar derde plaats te verdedigen. Het laatste stuk wist ze goed door te komen en kwam als derde over de finish.

World number 3 bij de girls 8 Fem Mulhuyzen.