Zaterdag 25 maart mocht Telstar / Schoonderbeek 1 aantreden in Almelo tegen AKC 1 uit Almelo. De thuiswedstrijd werd, nadat een kleine voorsprong in de loop van de tweede helft werd uitgebouwd, met 29-20 gewonnen. Reden genoeg voor het eerste om in het tweede duel tegen deze tegenstander met niks anders dan een overwinning genoegen te nemen.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd echter direct laten zien dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden; HKC was sterk in de afronding en pakte gelijk een voorsprong van 0-4, terwijl Telstar / Schoonderbeek het aanvallend lastig had tegen het goed mee reboundende verdediging. Desondanks werd het aanvallen gauw beter opgepakt, en kwam de ploeg na zo’n 15 minuten op 8-6.

Met veel intensieve aanvallen kon Telstar op een tussenstand van 10-9 een minuut voor het rustsignaal bijna de gelijkmaker scoren, maar helaas lukte het de thuisploeg om nog een doelpunt te pakken. Ruststand: 11-9.

In de tweede helft bleef het Telstar lang lukken om net wat meer te scoren dan HKC. Het werd dan ook steeds spannender, en het leek erop dat de Hoevelakers de overhand zouden gaan pakken. Joost Geluk scoorde dan ook al gauw voor het eerst de gelijkmaker (12-12). Hierna ging het scoren gelijk op, en elk doelpunt van HKC werd gevolgd door een doelpunt van Telstar.

Op een stand van 14-14 kwam Jelle Geluk het veld in, die gelijk met het een afstandsschot Telstar voor het eerst op voorsprong bracht (15-14). Helaas bleek deze voorsprong niet lang stand te houden. Na de gelijkmaker op 16-16 lukte het de thuisploeg om weer op voorsprong te komen, en lukte ze het al gauw om een gat van twee doelpunten te slaan.

Telstar / Schoonderbeek deed er alles aan om dit gat te dichten, maar de afronding was er niet. 3 minuten voor tijd vergrootte HKC het gat naar 3 punten en duidde het scorebord een stand van 21-18 aan. Hoewel de laatste drie minuten doelpuntrijk waren, is het verschil niet meer kleiner geworden dan 3 doelpunten, en werd er afgefloten bij een stand van 24-20.

Een fikse tegenvaller voor Telstar / Schoonderbeek dus. Telstar / Schoonderbeek 1 speelt zaterdag 1 april de laatste zaalwedstrijd tegen NRC ‘22. De wedstrijd begint om 17:40, en er zal alles gedaan worden om een goede wedstrijd neer te zetten en het zaalseizoen met een goed resultaat af te sluiten! We hopen u dan te zien!