De eerste zaterdag van het jaar moesten de dames van Flevo gelijk al weer aan de bak. Deze keer in een thuiswedstrijd tegen de koploper, dames 1 van Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen, een onbekend team voor de dames van Flevo. Na de wedstrijd bleek dat dit team uit Nijmegen de ambitie heeft om door te stomen naar de bondklasse. Het beloofde voor Flevo dan ook een pittige wedstrijd te worden, temeer omdat Flevo een aantal sterke speelsters miste. De opdracht van coach Hayo Angerman was dan ook om de schade zoveel mogelijk te beperken en vol te pressen op de eigen helft.

Een klein voordeel voor Flevo was dat Aqua-Novio ervoor had gekozen om te starten met een wat minder ervaren keepster. Het was ondanks de sterke pressing van Flevo dan ook geen verrassing dat Aqua-Novio de eerste twee doelpunten maakte. Vera Molan wist echter vrij snel een vrije bal buiten de 5 m te benutten en scoorde een strak tegendoelpunt. Het volgende doelpunt was weer voor de dames uit Nijmegen, vanuit een man meer. Vera wist hetzelfde trucje echter nog twee keer te herhalen en ook Jette Bokkers kreeg in het eerste part de kans om te scoren. Nijmegen scoorde er echter ook nog twee, zodat het eerste part eindigde in een verrassende 4-5. In het tweede part werden er vrij snel achter elkaar een paar dames van Flevo uitgesloten en Aqua-Novio wist deze drie man meers allemaal om te zetten in doelpunten.

Miranda van de Vliert zag aan het einde van het tweede part echter kans om een vrije bal snel door te spelen naar Jette Bokkers die goed voor het doel lag en deze in de rechter hoek schoot. Het tweede part eindigde op 5-8. Na het tweede part wisselde Aqua-Novio de keepster, waarmee hun verdediging op doel versterkt werd. Ook de Nijkerkse keepster Melissa van der Horst lag echter sterk te keepen. Helaas verslapte de verdediging van de dames van Flevo wat, zodat Nijmegen in het derde part 5 maal de kans kreeg om te scoren, waarvan eenmaal uit een man meer. In de vierde periode herhaalde dit zich, zodat de wedstrijd eindigde met een stand van 5-18. Flevo kijkt ondanks het verlies tevreden terug op met name de eerste helft van de wedstrijd. Over 2 weken treffen deze teams elkaar weer, dan in Nijmegen. Doelpunten Flevo: Vera Molan: 3, Jette Bokkers: 2

Verslag van Marjolein Berghuis