Had u het al gehoord in de wandelgangen? De afgelopen weken was de leukste straat van Nederland in rep en roer. Want Sesamstraat is vandaag (tijdelijk) verhuisd naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur! Vanochtend om 10.30 uur hebben Bert & Ernie, Tommie en Hakim samen met de (nieuwe) Wethouder van Cultuur van de gemeente Barneveld de laatste dozen over de rode loper verhuisd. En vanaf vandaag is deze straat dus geopend voor publiek.

Over de expositie:

‘Laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan voor…’, ‘Ik versta je niet, ik heb een banaan in mijn oor’, ‘Poehee’, de vaste kreet van Tommie of ‘Dag Dikkie Dik, tot de volgende…? keer!’. Je kent deze uitspraken vast nog wel! Niet voor niets, want Sesamstraat en haar bewoners waren én zijn waanzinnig populair bij zowel jong als oud. En omdat iedereen dol is op Pino en andere Sesamstraat figuren wordt de leukste straat van Nederland tot leven gebracht in de expositieruimte van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Ook worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd. De exacte data voor het uitgebreide programma vind je op www.ambachtenmuseum.nl. Dus… schuif gezellig aan vanaf 23 juni in Terschuur!

Over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum brengt je terug in de tijd, langs 160 oude ambachten, winkeltjes en beroepen. Naar een tijd toen er nog geen elektriciteit, laat staan internet, was en waar veel arbeid nog met de hand werd gedaan. Niets staat achter glas en alle voorwerpen van vroeger zijn van dichtbij te bekijken en aan te raken.