De Veluwepoortloop voorjaarseditie vindt plaats op zaterdag 9 maart. De Veluwepoortloop, georganiseerd door Atletiek Vereniging Nijkerk, biedt zowel beginnende als gevorderde hardlopers de kans om te presteren op afstanden van 5 en 10 kilometer  te midden van de landelijke natuur van Nijkerk.

Het parcours slingert door het buitengebied, langs stukjes bos en boerderijen. ,,Dankzij de professionele organisatie en digitale tijdwaarneming met Ipico chip, zijn deelnemers verzekerd van een nauwkeurige en professionele loopervaring”, schrijft de organisatie.

De uitslagen op beide afstanden zijn ingedeeld op man, vrouw en leeftijd, met categorieën voor hardlopers onder en boven de 35 jaar. Prijzen worden uitgereikt aan de snelste lopers in elke leeftijdscategorie.

Belangrijk om te weten: anders dan voorgaande jaren is er geen mogelijkheid tot na-inschrijving. Inschrijven kan tot en met vrijdagavond 8 maart 23.00 uur. Startnummers kunnen op zaterdagochtend vanaf 9.00 uur tot een kwartier voor de start worden opgehaald bij het AV Nijkerk clubhuis, aan het Hassemanpad 4 in Nijkerk (achter het NS-station).

De Doornhof 10 kilometerloop begint om 11.00 uur, gevolgd door de A1 Verhuur 5 kilometerloop om 11.05 uur. Voor meer informatie en inschrijvingen: www.avnijkerk.nl, inschrijven kan tot vrijdagavond 8 maart, 23.00 uur via www.inschrijven.nl.