Woensdag 1 tot en met zaterdag 4 maart mogen we weer; Jumping Indoor Nijkerk (JIN) gaat van start. In 2021 moest de JIN worden geannuleerd in verband met COVID-19 en of de editie van 2022 kon doorgaan, was ook lange tijd onzeker door de maatregelen van destijds. Gelukkig kan de editie van 2023 gewoon doorgaan en is het bestuur al langere tijd bezig met de voorbereidingen om een mooi evenement neer te zetten. 

41 jaar geleden, in het jaar 1982, was de eerste editie van de JIN. Omdat het evenement in 2021 niet kon doorgaan, is het dit jaar dus de 40e editie!

Tijdens de JIN kan jong en oud 4 dagen lang genieten van de paardensport bij manege Luxool. Met als absolute hoogtepunten de vrijdag- en zaterdagavond. Op deze avonden worden er in de finales gestreden om prijzengeld en de felbegeerde bokaal; een miniatuur van de kerktoren. Tevens zal er op vrijdagavond in de rubriek ‘ 1.40m’ worden gestart. Hierbij springen de ruiters over hindernissen van 1.40 meter heen, dus dat wordt zeker spannend!

Het bestuur is ontzettend blij dat ze dit jaar de JIN weer kunnen organiseren voor de ruiters uit heel Nederland, maar dit kan alleen door fantastische groep vrijwilligers en uiteraard de sponsoren.

Zou jij ook wel eens een kijkje willen nemen tijdens de JIN? Dat kan! Het evenement is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie over de wedstrijdtijden en het programma kijk opwww.neuderuiters.nl/jumping-indoor-nijkerk