Veensche Boys heeft zaterdag 2 september de eerste bekerwedstrijd verloren van Woudenberg. Het werd 2-0 in het voordeel van Woudenberg. De beide goals, die in de eerste helft werden gemaakt, kwamen beide van de voet van Rick Staal. Veensche Boys, dat het zonder de vier voetballers uit Spakenburg moest doen vanwege blessures, had niet veel in te brengen in het eerste half uur van de wedstrijd. Yannick Bouw werd regelmatig bediend op rechts, maar zijn voorzetten werden niet succesvol afgerond. Daarentegen wist Woudenberg gemakkelijk de achterhoede van Veensche Boys te verschalken. Al na zeven minuten was het raak voor de eersteklasser. Na een aanval op rechts bediende Mark van Ginkel Rick Staal en die schoot eenvoudig in. Na achttien minuten werd het in de regen zelfs 2-0, opnieuw door Staal die na een lange bal een prima balaanname had en daarna heel rustig inschoot. De wedstrijd leek op dat moment wel gespeeld. Woudenberg leek het allemaal prima te vinden en ging niet meer vol op de aanval. Dat leidde ertoe dat Veensche Boys het heft in handen nam, veel balbezit had, maar wederom niet effectief in de afwerking. In de tweede helft kon nauwelijks een kans worden geregistreerd voor Veensche Boys. Er was veel balbezit, maar pas na het inzetten van Harry Hamstra jr. lukte het hem een aantal schoten af te vuren op de goal van de tegenstander. In de andere bekerwedstrijd SO Soest tegen VVZ werd het 4-0 in het voordeel van SO Soest.