Titelkansen waren voor Veensche Boys al uitgesloten, maar het team uit Nijkerkerveen moet zelfs gaan vrezen om het seizoen helemaal zonder prijzen te moeten afsluiten nu voor de vijfde maal in zes wedstrijden tijd is verloren. Zaterdag 23 maart was FC Almere de bovenliggende partij dat met liefst 5-1 de Blauw Helden een veeg om de oren gaf. De enige goal namens de boys werd gemaakt door Nico van den Brom.

Het wegvallen van diverse ervaren krachten speelde de achterhoede van de ploeg van trainer Eddy Hof al een tijdje parten, nu lijkt dit ook mentaal niet meer te lukken om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Met name in de tweede helft werd Veensche Boys helemaal van de mat geveegd en mag Veensche Boys van geluk spreken dat de uitslag niet verder opliep. De wedstrijd liep aanvankelijk gelijk op, waarbij de druk met name door FC Almere werd opgevoerd. Wessel Kroon, doelman bij Veensche Boys, wist zijn ploeg te behoeden voor een achterstand door enkele sterke optredens. Slechts sporadisch kon Veensche Boys eruit komen met een omschakelingsmoment, maar werden de kansen niet benut. Ongeveer na een half uur spelen werd een kopbal van spits Gary Bouwmeester beloond met een goal voor FC Almere. De vreugde om de goal was nog niet verstomd of de 1-1 lag al binnen. Een prachtige boogbal van Chiel Wery leek reeds in de goal te belanden maar de bal kaatste via binnenkant paal het veld weer in. In de rebound scoorde Nico van den Brom alsnog. Nog in dezelfde minuut werd daarna 2-1 gemaakt via Koen Blommestijn. Danny Brouwer moest toen al het veld verlaten wegens een blessure en Fabian Bezembinder verving hem. Bovenop dit blessureleed had Bas van de Grootevheen ook al eerder moeten afhaken en kon niet deelnemen aan de wedstrijd.

Kenmerkend voor de tweede helft was dat Veensche Boys volledig door het ijs zakte. Veensche Boys werd helemaal overlopen en als de ploeg uit Nijkerkerveen al een kans kreeg (en die waren er zeker voor Veensche Boys) dan werden die op knullige wijze verknald. Na een kwartier spelen in de tweede helft maakte Rogier Arduin de 3 – 1. Daarna prikte Koen Blommestijn en Mike de Blieck er ook nog een doelpunt bij en kon FC Almere de wedstrijd afsluiten met een 5 – 1.