Afgezien van het eerste kwartier heeft Veensche Boys in de laatste competitiewedstrijd van 2019 korte metten gemaakt met Lunteren. De nummer 11 op de ranglijst kwam aanvankelijk op voorsprong maar verloor uiteindelijk in de stromende regen- en hagelbuien met 5-1 van de ploeg uit Nijkerkerveen.

Lunteren bouwde voort op de prima uitslag tegen FC Horst vorige week dat met groot gemak werd verslagen. Ook Veensche Boys had aanvankelijk moeite met de ploeg uit Lunteren dat veel druk zette. In de derde minuut reeds kwamen de geelzwarten op voorsprong na een fout achterin bij Veensche Boys. Pas na een kwartier ging de storm uit Lunteren op het veld figuurlijk luwen en kreeg Veensche Boys de regie in handen. Het deelde diverse plaagstoten uit, maar kwam pas echt uit zijn schulp toen Rody Buitenhuis de score namens Veensche Boys wist te openen. Ver buiten het strafschopgebied en gedragen door de wind krulde Rody de bal in de goal. Het werd enkele minuten later zelfs nog mooier toen Herbert van den Ham de bal inkopte maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Des te slechter de weersomstandigheden werden met regen- en hagelbuien, des te beter de blauwe brigade ging spelen. Mohammed Nouri poeierde nog een bal tegen de kruising maar de bal ging er niet in. In de tweede helft was Veensche Boys snel klaar met de opponent. Nico van den Brom scoorde al na één minuut. Vervolgens was het de beurt aan invaller Julian Buitenhuis die de bal met een volley diagonaal inschoot, ook ditmaal van grote afstand. Een opkikker voor deze linkervleugelspeler die de laatste weken iets minder op dreef was, maar prompt werd verkozen tot speler van de wedstrijd. Nauwelijks bekomen van al dit voetbalgeweld werd de rampspoed voor Lunteren alsmaar groter. Nogmaals scoorde Nico van den Brom en vervolgens Tom van Donselaar, die in een eerder stadium al heel wat perfecte passes richting de goal had gegeven, maar nu de kansen zelf verzilverde. Veensche Boys kreeg nog een handvol honderd procent kansen, maar deze goals werden afgekeurd of werden in de doelmond net weggewerkt. Veensche Boys doet hiermee goede zaken in de strijd om de tweede periode waar het inmiddels tweede staat.