Veensche Boys leek een vrij gemakkelijke middag te hebben tegen AVW, maar wist uiteindelijk pas in de laatste seconden van de blessuretijd het echte verschil te maken. Het werd 4-2 in het voordeel van de Blauwe Helden uit Nijkerkerveen, maar de manier waarop de wedstrijd bijna kantelde moet vraagtekens hebben opgeroepen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Veensche Boys de wedstrijd tegen de nummer 3 in de competitie aanving. De ploeg van trainer Richard van Vliet was heer en meester en zag haar inzet beloond met een toegekende strafschop na een overtreding op Kilian van Kasteel die in het strafschopgebied werd neergehaald. Danny Brouwer benutte na een kwartier de penalty en schoot onberispelijk raak. Ook hierna was het Veensche Boys dat de klok sloeg. Misschien wel de mooiste goal volgde vijf minuten voor rust, toen de bal over Yannick Bouw hobbelde, maar uiteindelijk goed terecht kwam bij linksvoor Menno van der Woude. Die nam de bal op de pantoffel en produceerde een kanonskogel. De keeper van AVW had het nakijken. Direct na de thee was het opnieuw raak, al had de goal van Danny Brouwer wel een luchtje. Alwin van Domselaar was opgestoomd naar voren en produceerde een overtreding, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De bal belandde bij Danny Brouwer die vervolgens beheerst kon inschieten. Een overwinning leek in de pocket, maar AVW lukte het om zich te herpakken. De scheidsrechter kende na een kwartier in de tweede helft een strafschop toe aan de ploeg uit Westervoort, doordat Ivo te Velthuis zich schuldig zou hebben gemaakt aan hands, iets waarin Te Velthuis zich totaal niet herkende. Martijn Derksen benutte de pingel. AVW herwon aan vertrouwen en niet veel later lag de volgende goal erin via Ivo Rigter. Het werd weer een strijd en zowaar had AVW langszij kunnen komen. Uiteindelijk maakte goaltjesdief Yannick Bouw het verschil door in de laatste seconden van de blessuretijd de marge te vergroten naar 4-2.