Veensche Boys doet goede zaken in de tweede periode. De ploeg van coach Erik Assink won in een spannend duel met 2-1 van asv Dronten. De Blauwe Helden kwamen aanvankelijk op achterstand maar hervonden zich in een magische tweede helft, waarin Veensche Boys middels twee goals van Tom van Donselaar en Rody Buitenhuis orde op zaken stelde.

Ook in de eerste helft zette Veensche Boys het gas erop, maar de voorhoede had moeite om het net te vinden. Diverse kansen werden niet benut en daarbij kwam dat Dronten niet voor een kleintje was vervaard. De ploeg toonde zich een waardig tegenstander met flinke wat fysiek goede spelers. Wessel Kroon hield zijn doelgebied goed schoon totdat tien minuten voor de rust Dronten toesloeg. Een fraaie diepe bal van Wilco Braam werd gespeeld naar Jodi de Boer. Die legde op maat terug op Willem Jelle Bos die binnen tikte.

Na de thee werd Mohammed Nouri ingebracht en gelijk was het raak voor Veensche Boys. Nouri speelde diep in en Tom van Donselaar hoefde slechts in te tikken. De schade werd nog groter toen Rody Buitenhuis de ver voor zijn doel staande Alex Bindenga verschalkte. De bal ging er tergend langzaam in, maar hij gold wel. En alle credits waren er voor Alwin van Domselaar die de beslissende assist gaf. In de laatste tien minuten was het nog heel spannend en kwam Dronten bijna in de buurt van de gelijkmaker, maar Veensche Boys beleefde het eindsignaal ongeschonden. Foto en tekst Kees van den Heuvel