Op de eigen Ebbenhorst hebben de meiden van Sparta Nijkerk Mo17-1 met veel voetbalstrijd hun zevende overwinning geboekt. Het was tegenstander Orion die met lege handen huiswaarts keerden naar Nijmegen na een voetbalgevecht op het hoofdveld van Sparta Nijkerk.

Snelle voorsprong

Het was topscorer Caitlyn die binnen 4 minuten de bal binnenschoot na een prachtige assist van Bo. Hierna gingen de meiden meteen op zoek naar nog een doelpunt om de marge te vergroten. Het was echter Orion dat uit het niets na 20 minuten op gelijke hoogte kwam na een verdedigingsfout aan Sparta zijde. De Nijkerkse meiden creëerden nog een handvol kansen maar halverwege de wedstrijd werd de kleedkamer opgezet met een gelijke stand.

Vechtlust

Direct na de rust gaf de uitstekend leidende scheidsrechter na een stevige tackle een gele kaart aan één van de Spartaanse meiden. Op divisieniveau is het gevolg dat Sparta Nijkerk M017-1 dan een tiental minuten met 10 speelsters verder moet spelen. Orion drong meteen aan en scoorde binnen die tien minuten met een schot van afstand en nam hiermee de leiding in de wedstrijd. Echter de Nijmeegse voorsprong was van korte duur. Het was Jade die met een prachtig knal vanaf een meter of 30 de gelijkmaker aantekende. Hierna werd de wedstrijd weer met 11 tegen 11 verder gespeeld. Om de derde plek in de stand te verstevigen en zicht te houden op de eerste twee plekken, die recht geven op de Landelijke Final League aan het eind van het seizoen, vochten de Leeuwinnen voor de drie punten. Vijf minuten voor tijd werd de vechtlust beloond na een indraaiende corner die uitstekend werd genomen door Caitlyn. Door de terechte 3-2 overwinning blijft het voor Sparta Nijkerk Mo17-1 nog altijd mogelijk om op het hoogste niveau van Nederland als nummer 1 te eindigen in de divisie C.

Goedmaken

Voor de volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei om 12.30 uur wacht eerst een lange busrit van 1 uur en 3 kwartier naar Roden, gelegen tegen de stad Groningen aan maar nog net in de provincie Drenthe. De meiden van Roden Mo17-1 hebben door een gelijkspel en daarvoor vier overwinningen op een rij de afgelopen weken behoorlijk wat punten verzameld. Echter de oranjehemden hebben tegen Roden nog wat goed te maken, na in januari de openingswedstrijd op divisieniveau vlak voor tijd onnodig met 1-2 te verliezen.

Tekst: Werner Bredemeijer