Het zal wennen zijn, maar na 46 jaar stopt Van Scherrenburg Schoenen in Nijkerk. Bob van Scherrenburg wordt 28 mei 69 jaar en heeft geen opvolger gevonden. „Het is een moeilijke beslissing, want mijn werk is ook mijn hobby. Ik vind alles leuk, maar ik wil op tijd stoppen. Ik vind dat ik op mijn 70ste niet meer in de winkel pas.’’

Sinds 1976 is de schoenenzaak voor dames-, heren- en kinderschoenen gevestigd aan het Verlaat 12 in Nijkerk. In al die jaren heeft Van Scherrenburg een groot klantenbestand opgebouwd van 7500 adressen. „We krijgen hier heel veel mensen uit de omgeving, van Amersfoort tot Ermelo. Moeders komen hier die als kind al schoenen hebben gekocht met hun moeder. Als ik dat zeg, dan vinden ze dat leuk en zijn de schoenen gelijk goed’’, lacht hij. „Met hun kinderen heb ik ook de derde generatie al in de winkel.’’ Na 46 jaar als ondernemer in Nijkerk gaat hij de mensen dan ook missen. „Nijkerk is een gezellige stad met heel bijzondere mensen. Aan de andere kant zijn Nijkerkers ook ‘lekker gewoon’. Men zegt wat het is en draait er niet omheen. Dat is heerlijk.’’

OPA EN OMA Zijn opa was schoenmaker en zijn oma verkocht schoenen. Zij begonnen in 1933 de schoenenwinkel Hercules in hun toenmalige woonplaats Oosterbeek. Bob werd geboren boven de schoenenwinkel en woonde er tot en met zijn vijfde jaar. „Ik heb op mijn vierde en vijfde meerdere malen voor opa een pakje sigaretten gehaald terwijl hij achter de stikmachine zat.’’

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Kees van den Heuvel