De Mooiste Toren van Nederland volgt op 14 december, maar vrijdagavond 6 december was het eerst aan het pand van Museum Nijkerk om te worden aangelicht. Ondernemer Gerard van den Tweel maakte dit mogelijk via zijn foundation, mede vanwege de heropening van de Albert Heijn, en daarom was hem de eer gegund om met een druk op de knop het licht aan te steken van het museum.  

Vanaf de voor- en zijkant schijnen elf spots naar de gevels. Verder zijn in de gevelopeningen lichtbanen aangebracht. Ook hangen twee spots bij een reclamebord hoog in de nok. Aan de realisatie werd begin deze week begonnen. De firma Bokkers & Renes en het bedrijf Lightboxx waren hiervoor verantwoordelijk. Indien normale lampen waren gebruikt, dan had men 200 WATT lampen nodig. In de spots met LED-verlichting zitten echter 18 WATT lampen en dat levert een enorme besparing op.

Tijdens het Winterlicht Festival op 14 december a.s. wordt de nieuwe (LED)belichting van de op een steenworp afstand gelegen fraaie toren van Nijkerk, waarvan de Van den Tweel Foundation overigens ook een van de hoofdsponsors is, officieel in gebruik genomen. Museum Nijkerk is er bijzonder blij mee dat de rijke geschiedenis van de stad op deze wijze duurzaam in de spotlights komt te staan.

Foto’s Kees van den Heuvel