Ronald en Ingrid staan op een seizoenplaats op camping de Elzenhoeve. Ronald: ,,Meestal zijn we hier vanaf maart tot half september. Het is nu voor het derde jaar dat we hier staan. Mijn vrouw werkt bij de Primera en heeft altijd een plank vol boeken bij zich.” Ingrid: ,,Zodra we in Nijkerk aankomen, ruimen we de boodschappen voor de eerste dag op en zetten we onze stoelen neer en het grote genieten begint. Als het een beetje fris wordt, trekken we een jasje aan.” 

ZWEMBAD Het echtpaar kampeert al tien jaar en stond eerder op een andere camping in de buurt. ,,Toen de eigenaar van de camping stopte, zijn we met andere mensen die daar ook een seizoensplek hadden op zoek gegaan naar een andere camping en hier op de Elzenhoeve waren we van harte welkom”, vertelt Ronald. ,,Heel belangrijk voor ons is dat deze camping een zwembad heeft, dat is zo lekker als het buiten 30 graden en zelfs warmer is. Er zijn maar weinig kleinschalige campings in combinatie met veel luxe. In de lockdown konden we hier vorig jaar eerder komen omdat de eigenaren van de Elzenhoeve voor ons prive-sanitair hadden gecreëerd. In onze caravan hebben we ook een toilet. De eigenaren van de Elzenhoeve, Gert, Ingrid en zoon Ricardo, maken het hier altijd heel gezellig.”

ONS KENT ONS Er staat een mix aan campinggasten op de Elzenhoeve. ,,Mensen uit Bunschoten gaan zelfs vanuit de camping gewoon naar hun werk, vaak per fiets, lekker dichtbij. Maar er wordt ook digitaal vanuit de voortent ’thuis’ gewerkt, dat kan hier door de goede Wifi….

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Maranke Pater