,,Als we eenmaal hier zijn, huizen we hier”, vertelt Joke aan de tafel voor hun caravan op de Elzenhoeve. Zij en Henk zijn geen stel, maar hele goede vrienden. Henk wijst met pretlichtjes in zijn ogen naar een bord waar 90 op staat: ,,Je hoeft mij niet te vragen hoe oud ik ben he? Ik ben de oudste kampeerder hier.”

Hij staat al voor het zevende seizoen op de camping in Nijkerk. Eerst op een andere camping in de buurt, waar hij Joke leerde kennen. Joke: ,,Op een gegeven moment zijn we samen gaan eten. Het beviel ons niet op onze vorige camping, omdat het een echte boerencamping was, de varkenslucht zwermde over de camping heen. Als de varkens niet stonken, dan was het de mestput wel.”

PERFECTE PLEK Voor Joke was een camping in Nijkerk ideaal: ze wilde niet uren in de auto zitten om naar de camping te gaan. Joke: ,,Het gras is overal hetzelfde, dus ik zocht het dichtbij huis. Voor ons is dit een perfecte plek. Onze caravan kan vanuit de winterstalling in Zeewolde zo naar deze plaats op de Elzenhoeve worden gebracht en aan het einde van het seizoen weer worden opgehaald.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Maranke Pater