Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseert de Unica Foundation een sponsorloop om geld op te halen voor technische ontwikkelingsprojecten in Nepal. De jaarlijkse ‘Welloop’, vernoemd naar de gelijknamige straat in Hoevelaken, wordt op donderdag 12 september 2019 gehouden. De deelnemers lopen in een uur zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 900 meter om geld op te halen voor het goede doel. Initiatiefnemer Unica nodigt iedereen uit om zich in te schrijven als hardloper, sponsor of supporter van het evenement.

Iedereen kan meedoen aan de Welloop op donderdag 12 september. Deelnemen kan namelijk zowel individueel als in teamverband, waarbij het tevens mogelijk is om in estafettevorm te lopen. Individuele deelnemers betalen € 22,50 aan inschrijfkosten, voor (bedrijfs)teams van maximaal 5 personen wordt een bijdrage van € 250,- gevraagd. Vanaf 16.30 is de inloop en om 17.30 is de start van de sponsorloop. Na afloop staat er een smakelijk buffet klaar voor alle deelnemers. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.welloop.nl.

Nepal

De Welloop is een sponsorloop waarvan een deel van de inschrijfkosten én alle sponsoropbrengsten ten goede komen aan de activiteiten van de Unica Foundation in Nepal. De Unica Foundation steunt hulpprojecten in Nepal door kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking. De opbrengsten van de 2019-editie van de Welloop op donderdag 12 september komen in het bijzonder ten gunste aan het project in Ramkot, dat 335 huishoudens en 2.000 inwoners voorziet van watervoorzieningen en toiletten. Dit is het grootste project dat de Unica Foundation in zijn 12-jarige bestaan heeft opgestart.   

Sponsoren

Lopers die in actie komen tijdens de Welloop kunnen zich individueel of als team laten sponsoren voor hun deelname. Hiervoor kunnen zij na inschrijving een persoonlijke sponsorpagina aanmaken. Particulieren en bedrijven kunnen een bijdrage doneren via www.welloop.nl, waarbij ze een specifieke loper of een specifiek team kunnen sponsoren. Voor bedrijven is het tevens mogelijk om een sponsorpakket af te nemen, waarbij de activiteiten van de Unica Foundation in z’n geheel worden ondersteund. Er zijn verschillende sponsorpakketten (brons, zilver, goud) met een bijdrage vanaf € 1.500-,-. Alle sponsoren van de Unica Foundation hebben toegang tot een exclusieve VIP-bijeenkomst, die tijdens de Welloop wordt georganiseerd.