Voor de tweede Meideun heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging de Japanse Akiko Nambu uitgenodigd. Zij hoeft geen grote reis te maken om Nijkerk te bereiken want ze studeert aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Vanuit haar eerdere beroep in publiciteit en marketing aan een museum waar een beiaard was is zij de studie voor dat instrument gaan volgen, eerst in Osaka.

Ze neemt op dinsdag 10 mei 2022, om 19.00 uur plaats aan het stokkenklavier van de Nijkerkse beiaard. Een instrument dat tot de top van de beiaarden gerekend wordt. Over de toren kunnen we kort zijn : gewoon de mooiste !

Zij heeft een programma gemaakt dat heel afwisselend is. Er klinken onder meer een deel uit de Watermusic van Handel, filmmuziek uit Doctor Zhivago, “Just the way you are” van Billy Joel , een deel uit opera Die Zauberflöte van Mozart en ze sluit af met Londonderry Air. 

Nieuwe luisterplaats

De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de 1e Meideun dit jaar kunnen we samen luisteren op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Het carillon klinkt daar prachtig en het zicht op de toren is heel er mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn of nog beter : lid worden voor € 7,50 p.j.

Na afloop bedanken we de concertgeefster bij de toren en kunnen we met drankje en een nootje met haar en met elkaar napraten. We zijn blij dat dit weer kan !