De beurt is nu aan Anne Lu uit Canada om in de serie Meideunen van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging te laten horen wat hij zoal heeft geleerd in de opleiding aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Dit doet ze op dinsdag 21 mei a.s., om 19.00 uur. Anne is naast beiaardstudent ook schrijfster van fictie en poëzie.

Net als de vorige keer is ook in haar programma een Preludio van Matthias vanden Gheyn te horen, nu nr. VIII. Ze vervolgt met een werk van Bach. Een dochter van Peter Polhuijs nam hiervoor het initiatief om de nagedachtenis aan haar vader levend te houden. Hij overleed 20 jaar geleden. Ze maakt dit In Memoriam financieel mogelijk. Peter was bij leven directeur van de Agrarische School in Nijkerk en bestuurslid van de klokkenspelvereniging.
De liefde van Anne voor de natuur blijkt uit haar keuze, die ze samenvat onder de kopjes Lentebloemen [Tulpen uit Amsterdam en Edelweiss], Watermuziek [An der schönen blauen Donau en Venetiaans Gondellied] en Vogelzang [traditional “Listen to the Mocking Bird” en De Zwaan uit het Carnaval des Animeaux van Saint Saëns] . Ook maakt ze een muzikale reis naar Oostenrijk met een werk van Mozart en “Daar staat een klooster in Oostenrijk” van Staf Nees. Een afwisselend geheel maakt Anne van haar bespeling.

Het is daarom de moeite waard te komen luisteren. Je bent hartelijk welkom op de luisterplaats voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36. Je kunt er niet alleen de klokken goed horen en de toren prachtig zien, maar ook de beiaardier op een videoscherm aan het werk te zien in de toren. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis. Wel staat de houten spaarklok, tegenwoordig compleet met QR-code, klaar voor een vrije gift. Het lidmaatschap [slechts € 7,50 per jaar] van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging is een nog betere manier de vereniging te steunen. Na afloop bedanken we Anne met applaus onder aan de toren en kunnen we met elkaar even napraten. De vereniging zorgt voor een nootje en een drankje.