Afgelopen weekend was het team van Ap Deroue Motoren aanwezig in het oost Duitse Oschersleben voor de 5de  race van het NK. IDC Kampioenschap Motor wegrace. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden belooft het op voorhand al een warm weekend te worden. Op vrijdag mocht coureur Michael Mijnten nog trainen en zette direct comparatieve tijden neer van elke keer wel een top 5 plaats. Vrijdag middag vond de eerste kwalificatie plaats en haalde hij zelfs de 2de plek in de pro 600 klasse, De Engelsman Greg Barns wist acht tiende sneller rond te gaan dan de Garderens coureur van team Deroue. Zaterdag vond de tweede kwalificatie plaats en daarin zette Mijnten een tand bij. In deze sessie kwam een verbluffende 1ste plek voor het team van Deroue Motoren! Gecombineerd leverde dit een zeer nette en onverwachtste 2de startplaats op voor het team. Greg Barns mocht vertrekken van de eerste plaats. Eind van de middag vond de eerste race plaats, helaas ging het toen na 9  rondes hard mis, terwijl Michael op de 3de positie reed verloor de voorband grip in de “ trippel” bochtencombinatie,  een drietal snelle linker bochten. Waarschijnlijk mede door de extreme asfalt tempraturen in combinatie met de bochtensnelheid. Hierdoor schoot de Yamaha R6 van team Deroue met hoge schelheid (145 km/h) van de baan, na enkele salto’s doemde rijder en motor op vanuit een grote stofwolk en bleef het team achter met 0 punten. Gelukkig hield Michael er op pijnlijke ribben en wat last van zijn arm niet veel aan over, maar met de motor was het een ander verhaal. Samen met monteur Jan en Peter hebben ze tot in de nacht keihard gewerkt om de motor weer in orde te krijgen zodat het team ook in race 2 op zondag weer aan de start kon staan. Voorafgaande aan de 2de race stond er eerst nog een warming-up op het programma, hierin bleek dat de crash niet veel indruk heeft gemaakt op de rijder, binnen 10 minuten prijkte de naam van Mijnten en de opnieuw opgebouwde motor van Deroue weer boven aan in de tijdenlijsten. Race 2 zou echter een grotere opgave worden. De hoge tempraturen en de lichte blessures zouden een slijtage slag worden. Het eerste deel van de race kon Michael nog mee met de kopgroep maar halverwege de race kwam er verval in zijn rondetijden. Daarnaast kampte het team tijdens de race met een te softe rem druk, waardoor Michael langzaam terug zakte van plek 3 naar plaats 6 in de race.

 

Michael “ondanks alles moet ik wel toch tevreden terug kijken. Eigenlijk zijn we het hele weekend onrealistisch snel geweest.  Met presteren boven verwachting en misschien wel iets overmoed, dan ligt een klein foute natuurlijk altijd op de loer. Daarnaast ben ik trots en blij met het team. Dat gewoon alle onderdelen en kennis heeft om binnen 1 nacht de motor weer perfect op te bouwen na en toch wel harde crash”.

 

Voor het team een weekend om extreem trots op te zijn. “we hebben laten zien dat op een circuit als Oschersleben waar je als rijder een groot verschil kunt maken goed mee te kunnen met de “grote” teams” in dit sterke Nederlands Kampioenschap  Maar ook een weekend met teleurstelling, waarin we bealngrijke punten hebben laten liggen. Dit hoort  bij racen. Team Deroue maakt zich nu op voor race 6 & 7 wederom in Duitsland op het GP Circuit,  De Nürburgring op 1 t/m 3 juni.

 

Grote dank aan onze sponsoren, voor het vertrouwen en alle steun om dit mogelijk te maken.

 

Uitslagen 1ste   Race  1 Greg Barns ENG
2 René Koppenaal NL
3 Luc van Gerven NL

 

DNF Michael Mijnten

 

Uitslagen 2de Race  1 Greg barns ENG
2 René Koppenaal NL
3 Jan Erik Bohem DE

 

6 Michael Mijnten

 

Kampioenschap:

 

1.René Koppenaal
2.Bas Janssen
3.Remy Pater

 

9.Michael Mijnten

 

foto 1 startnummer 38 Michael Mijnten op de Yamaha achter de Honda´s van Barns en van Gerven