Op zich is het prettig te constateren dat het bestuur van je stad geen tunnelvisie heeft. En voor scholieren, studenten, werkenden en andere treinreizigers is het fijn dat de NS vanaf december in de spits extra treinen inzet tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort. Dat voorziet in een grote behoefte. Maar het betekent wel dat de spoorbomen tussen Hoefslag en Spoorstraat straks vaker dichtgaan. Twee keer vaker. Per uur. In de spits. Dat is dus als het ook voor auto’s en fietsen spitsuur is. Toch zijn er ‘nog geen plannen’ voor de aanleg van een tunnel in de Spoorstraat.

Ik vind de spoorwegovergang op die plek wel een dingetje. Ingeklemd tussen een T-splitsing en een kruising is het een knooppunt met wel heel veel verkeersinteracties op relatief weinig oppervlakte. Dat levert soms benauwde momenten op voor verkeersdeelnemers die er oversteken. Laatst nog vertelde iemand me dat hij met zijn bestelbus net iets te lang om onduidelijke reden OP het spoor stond te wachten, omdat twee vrachtwagens en een lesauto aan de andere kant van het spoor plotseling oponthoud veroorzaakten. Hoewel je bij je autorijlessen leert dat je het spoor pas op mag rijden als je ziet dat er aan de overkant voldoende ruimte is voor jouw vervoermiddel, ga je soms automatisch mee in de flow van het verkeer en heb je pas (te) laat in de gaten dat het stagneert. Als je dan tingelingeling hoort, breekt het zweet je uit. Vrijdagmiddag stak ik zelf het spoor over, van Hoefslag naar Spoorstraat, op de fiets. De spoorbomen waren al dicht, wat het oversteken vanaf de Berkenlaan een stuk makkelijker maakt omdat het verkeer dan al stil staat. Vanuit de Oude Barneveldseweg kwam er tegelijkertijd een grote stroom fietsende scholieren aan. Het was zelfs in deze ‘standaardsituatie’ een uitdaging een plekje te bemachtigen in dit verkeersbeeld, maar het werd pas echt spannend toen alles weer in beweging kwam. Knap ingewikkeld om te anticiperen op wat een ander gaat doen als je met zo’n zestig anderen tegelijk te maken hebt.  

Nu weet ik niet of een tunnel hier de juiste oplossing is. Maar dat het ‘probleem’ er op dit knooppunt niet minder op wordt als er meer treinen gaan rijden, is een understatement. En dat gaat ook z’n effect hebben op de wegen eromheen. De Oranjelaan, om er maar eens één te noemen. Ik hoor tingelingeling. Volgens mij naderen we het station waarop het serieus overwegen van de aanleg van een oostelijke rondweg onvermijdelijk is.

Nelleke den Besten – De Stad Nijkerk