Tim van Leijenhorst timmert nu twee jaar aan de weg als volkszanger. Onlangs deed hij mee aan grote talentenjachten als So You Think You Can Sing en House of Talents. Over een paar maanden staat hij als artiest op Gelderpop in Voorthuizen.

Maranke Pater – De Stad Nijkerk

Overdag is hij vertegenwoordiger voor het hoveniersbedrijf van zijn broer, maar ‘s avonds schuift hij alles aan de kant om maar te kunnen zingen. ,,Ik ben altijd bezig met muziek. Sinds kort ben ik verhuisd naar het buitengebied van Nijkerk om lekker op mezelf te kunnen gaan wonen. Ik heb hier alle ruimte om ‘s avonds de band te kunnen ontvangen en om te oefenen.” Want dat hij graag een bekende zanger wil worden, dat is zeker. ,,Ik ben alleen maar bezig met boekingen en optredens om te investeren in mijn carrière. Dit is mijn droom.”  

TALENTENJACHT

Om meer bekendheid te krijgen bij het grote publiek doet hij mee aan diverse talentenjachten. ,,Ik vond het televisieprogramma House of Talents, waar ik als twaalfde ben geëindigd heel pittig. Emotioneel gezien was het een zware periode omdat je afscheid moet nemen van je familie en je volledig concentreert op de muziek. Je weet ook niet wanneer je weer naar huis zult gaan.” Onlangs deed hij mee aan de talentenjacht van Jantjes Verjaardag. ,,Dit is één van de grootste talentenjachten die er bestaat en er komt ook veel bij kijken als je winnaar wordt, want je bent dan de huisartiest van het café en je kunt een videoclip maken.”

SMAAKFESTIVAL

Van Leijenhorst ziet Gelderpop dan ook als een opstapje naar meer succes. ,,Ik hoop mezelf goed te kunnen laten zien.” Op zaterdag 30 maart treedt Van Leijenhorst op het Smaakfestival op. ,,Het zal de eerste keer zijn dat ik met een band optreedt in Nijkerk. Ik zing van alles, Van een feestrepertoire tot kroegmuziek, van André Hazes tot De Jeugd van Tegenwoordig.” Hij is bezig met het maken van eigen muziekproducties. ,,Grant Scot, die ook deel heeft genomen aan The Voice of Holland helpt mij bij mijn producties. Het is mijn droom om ooit een eigen single op te nemen.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl 
Foto: Aalt Guliker