In het Nationaal TrainingsCentrum (NTC) op Papendal wordt vanaf eind augustus een nieuwe lichting topjudoka’s opgeleid. De Nijkerker Tigo Renes is één van deze jonge talenten die de overstap maakt naar het fulltime juniorenprogramma. Met zijn leeftijdgenoten wordt hij opgeleid, met als uiteindelijk doel deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. 

,,Het betreft een nationale jeugdselectie met judoka’s tot 21 jaar,” legt Tigo Renes uit. ,,Door de judobond zijn wij geselecteerd om samen verder te trainen en ons voor te bereiden op het judo op seniorenniveau. Zelf kom ik over vanuit RTC Noord-Oost in Heerenveen, waar ik sinds vorig jaar ook een CIOS-opleiding volgde en daarnaast veel trainde in Thialf en Sportstad Heerenveen.” Renes is niet de enige die de overstap vanuit het Regionale TrainingsCentrum Noord-Oost maakt, want ook Koen Heg, Daan Moes en Dylan van der Kolk verhuizen mee en Renes verwacht dat ook Victor van Gerwen nog aansluit na zijn blessure.

CLUB REBEL De eerste kennismaking met judo onderging Renes bij de Nijkerkse judoschool Club Rebel. ,,Ik heb daar veel geleerd en veel plezier gehad, maar toen ik qua tegenstand minder uitdaging kreeg, ben ik gaan trainen in Arnhem bij BUSHi. Daar heb ik me vervolgens verder ontwikkeld totdat ik naar Heerenveen vertrok. En nu dus, amper een jaar later, mag ik naar Papendal. Het mag duidelijk zijn dat ik daar heel veel zin in heb.” Met een Nationaal kampioenschap in 2018, een tweede plaats in 2019 en een derde plaats in 2020 met een blessure is het niet heel vreemd dat Renes tot de uitverkorenen hoort.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Hans van Essen – JudoInside.com