Theatergroep DOB uit Nijkerk kondigt met trots hun nieuwste productie “Zwijgrecht” aan! Een intrigerend stuk dat het publiek meesleept in een wereld van mysterie, drama en natuurlijk ook komedie. 

Op 29 en 30 mei transformeert het Engelse Plein van Brasserie Kade 10 weer naar een mooie theaterzaal waarin het publiek een moord gaat oplossen terwijl het verhaal van Louisa zich ontvouwt. Louisa is vermoord, maar haar geest blijft op zoek naar gerechtigheid terwijl zij probeert te ontdekken wie haar leven heeft beëindigd, maar vooral hoe en waarom! Ondertussen worstelen haar achtergebleven nabestaanden, zoals haar man en dochter, maar ook buren en andere familieleden met het gemis en de onopgeloste vragen die achterblijven.

Het politiekorps van het dorp is in rep en roer, ze hebben al jaren nooit meer iets meegemaakt in dit dorp en ineens moeten zij weer aan het werk. De gemeenschap vindt daarom dat het korps niet snel genoeg handelen en als reactie daarop gaan bewoners zélf op onderzoek uit, waarbij verdachtmakingen en vingerwijzingen de sfeer van het dorp verzuren. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek door middel van QR-codes, waardoor ze hun stem kunnen uitbrengen op de personen die zij verdenken.

“Zwijgrecht” is meer dan alleen een moordmysterie: het is een meeslepende ervaring die theaterliefhebbers op het puntje van hun stoel zal houden. Een mix van dans, zang en muziek op zowel bestaande nummers, herschreven nummers en geheel eigen muziek belooft Theatergroep DOB een avond vol emotie en onverwachte wendingen.

Het stuk, volledig geschreven door DOB-leden Erik Vedder en San-loiza Ploegman, belooft een ongekende kijk te bieden op de talenten van de groep. VIP-tickets zijn al uitverkocht, maar gewone kaarten zijn nog beschikbaar voor 12,50 euro. Aan de deur zijn ze verkrijgbaar voor 15 euro, dus wees er snel bij om deze unieke theatervoorstelling niet te missen!

Kaarten zijn te koop via de website www.theatergroepdob.nl of in Kaaswinkel de Alexanderhoeve aan de Nieuwstraat 1 in Nijkerk. Bereid je voor op een avond vol mysterie, humor en verrassingen. Dit is Theatergroep DOB zoals je haar nog nooit hebt gezien.

“Zwijgrecht” speelt op woensdagavond 29 mei en donderdagavond 30 mei in Kade 10 te Nijkerk. De voorstellingen beginnen om 19:30 en eindigen rond 21:30. Achteraf is er een verloting dankzij de vele sponsoren die Nijkerk en omstreken heeft.