Afgelopen zaterdag is de competitie weer begonnen. Telstar/Dé Registermakelaar 1 kon het na een matige wedstrijd niet bolwerken in en tegen Sparta (N) en ging met een verlies het veld af (14-11).

In de voorbereiding werd met wisselend resultaat geoefend tegen verschillende tegenstanders. Tegen Noviomagum werd in de slotseconden gelijk gespeeld (17-17), van Nova in de slotseconden verloren (14-15) en van EKVA gewonnen, wederom in de slotseconden (25-24).  Verder werd er nog gewonnen van MIA (22-20). Spannende wedstrijden met redelijk veel scores dus, waarbij met name op het aanvallende spel de nadruk werd gelegd door nieuwe hoofdcoach Daan van der Klis.

Het eerste competitieduel tegen Sparta was weer van een ander soort. Verdedigend werd er door beide ploegen stug en degelijk verdedigd, waarbij de gecreëerde kansen verhoudingsgewijs maar spaarzaam werden benut. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft, werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 8-6, in Nijkerks voordeel.

Na rust was het de thuisploeg die de eerste treffer maakte, maar vervolgens scoorde Telstar viermaal op rij (9-10). Op dat moment begon het vele wisselen en terugwisselen, wat sinds dit seizoen achtmaal mag. Het brak het ritme en tempo van de wedstrijd. Sparta leek hier beter mee om te gaan en liep langzaam weg naar 12-10 met nog zeven minuten te spelen. De minuten verstreken en de Hoevelakers moesten wat forceren. Uiteindelijk strafte Sparta dit af door ook de 13-10 en 14-10 te maken, waar pas in de slotseconden de elfde Hoevelakense treffer viel. Eindstand 14-11 en een bittere pil voor Telstar, dat zich een andere seizoenstart hadden voorgesteld.

Komend weekend wacht Telstar het duel met promovendus Nova uit Bilthoven. De ploeg kent enkele ervaren spelers en met onder meer een ex-Leaguespeler in de gelederen, wordt dit een uitdaging voor de ploeg van Van der Klis. In de voorbereiding werd in de slotseconden met één doelpunt verschil verloren, beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. Sportpark Middelaar, aanvang 15:30 uur.

Verslag: Jan Willem Boer