In het eerste thuisduel van Telstar/Dé Registermakelaar 1 werd er direct een belangrijke overwinning geboekt. Na een 14-12 ruststand werd er een gat van vier doelpunten geslagen na rust, maar opponent Nova egaliseerde dit vlak voor tijd. Een verschil van twee kwam weer op het scorebord en de aansluitingstreffer van de bezoekers kwam te laat. Eindstand 22-21.

De weersvoorspellingen waren grauw en grijs, maar na een fiks regenbui vóór de wedstrijd, speelde de hoofdmacht in een heerlijk zonnetje. Aanvoerder Van Dijk ontbrak in de Hoevelakense gelederen vanwege ziekte en ‘good old’ Van Leijenhorst mocht daarom zijn opwachting maken.

De ingrediënten voor het spel van Nova waren op voorhand al duidelijk. In beide vakken een boomlange dame onder de paal en twee mannelijke schutters voorin, die veelal met scherp schoten. In verdedigend opzicht hadden de gasten moeite met het tempo van Telstar en, net als in het oefenduel , werd er al gauw terug gegrepen op achter verdedigen. Zonde, want dit hebben de Bilthovenaren helemaal niet nodig met de ploeg die ze hebben staan. Gelukkig waren de schutters Westeneng en Hopman allebei op schot en werd er al gauw korte metten gemaakt met de spelvertragende intenties van de bezoekers.

In het eerste bedrijf waren het de bezoekers die steeds een voorsprong hadden. Via een snelle 0-2 werd het 1-4 en vervolgens 3-6. Coach Van der Klis zette zijn ploeg op scherp, trok de touwtjes in de verdediging aan en coachte zijn ploeg ook aanvallend op de rit. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes (met dank aan de CS van Esther) en bij de stand van 9-9 waren beide ploegen weer in evenwicht. De Hoevelakers namen in het restant van de eerste helft het initiatief over en liepen uit naar 14-11. Vlak voor tijd bepaalden de Bilthovenaren met een afstandschot de ruststand.

Na rust liepen de Hoevelakers langzaam maar zeker uit via 16-13 tot 19-15. Nova had in die fase moeite om de korf te vinden door de verdedigende druk van de thuisploeg, maar ontworstelde zich hier toch aan. Binnen enkele minuten werd de stand weer gelijk getrokken. A-junior Sander Voets mocht zijn opwachting maken toen beide Arjans onfortuinlijk botsten en hij was degene die de belangrijke 20-19 maakte. Nova egaliseerde, maar Telstar rechtte de rug en sloeg vlak voor tijd een gat van twee punten. De aansluitingstreffer van Nova kwam net te laat, waardoor de hoofdmacht met een prettige overwinning het veld afliep. Eindstand 22-21.

Komende competitieronde mag de gehele selectie het opnemen tegen VEO. Vorig jaar kwamen beide ploegen elkaar al in de zaal tegen, waarbij één keer gelijk werd gespeeld (21-21) en eenmaal nipt verloren (22-23). Op papier beloofd het dus een spannend duel te worden. Aanvang 15:30 uur in Voorburg.

Verslag: Jan Willem Boer