Afgelopen zaterdag is Telstar 1 er niet in geslaagd de punten te pakken in Apeldoorn. Tegen mede-hekkensluiter Apeldoorn 1 wist de ploeg niet te imponeren en dus bleven de punten in Apeldoorn. Hierdoor blijft Telstar achter met 0 punten in de competitie.

Na een wat rommelige trainingsweek begon Telstar verdedigend goed. Maar zoals de laatste weken wel vaker duurde het lang voordat de aanvalsmachine begon te lopen. Apeldoorn maakte hier dankbaar gebruik van en wist na een minuut of vijf de 1-0 te maken. Door een mooie doorloopbal kwam Telstar wel weer op gelijke hoogte maar na 2 snelle goals van Apeldoorn stond er een 3-1 op het scorebord. Hierna brak er een fase aan waar Telstar drie doelpunten op rij wist te maken, hierdoor was de eerste voorsprong voor de Hoevelakers een feit. Echter bleef de ploeg van coach Herman Egberts slordig in de aanval. Veel passfouten en verkeerde aanvalskeuzes lagen ten grondslag aan de gelijkmaker van Apeldoorn. Qua scores bleef Telstar wel het initiatief houden maar het spel was van beide ploegen zeker niet hoogstaand. Telstar ging rusten met een 6-7 voorsprong.

Na rust was het de thuisploeg dat het beste uit de kleedkamer kwam. Telstar werd in de beginfase van de tweede helft overrompeld. Na een serie van drie snelle doelpunten wist Telstar via een strafworp weer wat terug te doen. Het kwaad leek inmiddels wel geschied aangezien Telstar de gehele tweede helft niet meer wist aan te haken. Via 10-9 liep Apeldoorn gestaag uit naar 14-10 stand. Telstar kwam nog iets terug tot 14-12 maar het was wederom Apeldoorn dat het gaspedaal iets dieper indrukte. De scheidsrechter floot na 50 minuten zuivere speeltijd af bij een 19-14 eindstand.

Een blik op de ranglijst leert ons niet alleen dat Telstar één van de minst scorende ploegen is maar ook dat het de meeste tegendoelpunten krijgt. Deze week zal er weer hard getraind moeten worden wil Telstar niet puntloos aan het kerstdiner zitten. Zaterdag is er in de eigen hal een laatste kans om dit te voorkomen.

Om 19:35 uur zal Telstar 1 zaterdag de degens kruisen met DOS-WK uit Enschede. De bezoekers wisten afgelopen zaterdag hun eerste punten te pakken. Ook dit belooft een zware kluif te worden, maar we gaan ervanuit dat de Hoevelakers er weer met frisse energie ingaan. Toch zal de ploeg ook jullie hulp weer nodig hebben om misschien wel zwaarbevochten punten binnen te slepen. Het publiek is in de Slag wel vaker een talisman gebleken. Laten we hopen dat dit nu weer het geval is. Aansluitend op Telstar 1 zal Telstar 2 haar wedstrijd spelen tegen Antilopen 3. Beide ploegen hebben tot dusver 2 punten dus ook dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. We zien elkaar aanstaande zaterdag. Tot dan!