Dat konden we allemaal zien op de goed verzorgde livestream op Instagram, afgelopen zaterdag. Telstar moest het opnemen tegen Rust Roest 2 uit Eindhoven.  

Anders dan vorige week, is het vandaag barslecht weer. Telstar 2 heeft altijd al moeite met scoren, maar de regen, wind en kou zal dat niet makkelijker maken. Dat nadeel geldt ook voor de tegenstanders. Casper en Timon openen de score en zorgen al snel voor een 2-0 voorsprong. Dan laat Rust Roest zich zien en maken een reeks van maar liefst 6 doelpunten. In de eerste minuten worden er bij beide ploegen weinig kansen genomen. Gelukkig is Marit scherp en schiet van haar eerste twee afstandsschoten direct 2 raak. Telstar krijgt van de Eindhovenaren ruimte om te schieten en pakt verdedigend veel rebounds. Maar Rust Roest is zeer zuiver in hun afstandsschoten en vrije ballen. In de eerste helft scoren zij dan ook 9 van dit soort doelpunten. In Hoevelaken gaan ze met een 7-11 achterstand overleggen.

Tijdens de rust wordt besproken dat Telstar meer druk moet gaan geven. Rust Roest is zuiver, dus de spelers moeten gaan aansluiten. Dat gaat natuurlijk alleen samen met goed voorverdedigen. Aanvallend moet het team de mensen gaan uitspelen waar de kansen voornamelijk liggen. Bij vier punten verschil is er nog niks aan de hand.

De tweede helft begon met een mooie doorloopbal van Sander. Maar aan de andere kant wordt opnieuw een afstandsschot gescoord. Er ontstaat een periode met veel passfouten, waarschijnlijk helpt de regen hierbij niet mee. Wanneer er wat technische problemen zijn en de livestream stopt, geeft coach Herman de wisselspelers op de bank wat speelminuten. Rowan scoort vanuit een mooie actie een strafworp en het staat 10-13. Maar de vier punten verschil van de eerste helft was een te grote opgave. Telstar scoort, maar Rust Roest scoort mee. Hierdoor scoren beide ploegen in de tweede helft vijf doelpunten en lukt het de Hoevelakers niet om dichterbij te komen. De eindstand is 12-16.

Komende zaterdag speelt Telstar weer een thuiswedstrijd. Dit keer is Nova 2 uit Bilthoven aan de beurt. Er wordt heel waarschijnlijk weer een livestream verzorgd, dus kijken jullie allemaal (vanaf de bank) mee?
Om 14:00 uur staan wij er klaar voor.

Bijdrage van Esmee van Voorn
Foto Maureen van Goethem