Telstar/Schoonderbeek 1 heeft zich een goede dienst bewezen door in de eerste wedstrijd van het veldseizoen direct de volle buit te pakken. In Amsterdam werd er met een 15-16 uitslag gewonnen van Swift. Vanzelf ging het allerminst, maar de ploeg stond er toen het moest en pakte zo de eerste 2 punten.

Zaterdag 6 april was sportpark Parkschouwburg het decor van de eerste competitiewedstrijd in 2024 op het veld voor Telstar. De ploeg van Maarten de Jong trad aan tegen Swift (A) 1. Een ploeg die men al vaker op het veld tegen was gekomen en waar uit nog nooit punten tegen waren gepakt. Na een goede voorbereiding was er alle vertrouwen dat dit rechtgezet zou kunnen gaan worden.

Telstar startte de wedstrijd niet scherp. Na een 2-2 stand wist de thuisploeg dan ook uit te lopen naar een 6-2 voorsprong na 15 minuten. Coach De Jong zag zich genoodzaakt een time-out te nemen en de ploeg op scherp te zetten. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Telstar rechtte de rug en begon aanvallend een stuk beter te draaien. In een mum van tijd werden de rollen omgedraaid en stond het 8-9 waarna beide ploegen gingen rusten.

De tweede helft was er een van series van beide ploegen. Telkens wist Telstar uit te lopen naar drie doelpunten verschil, maar Swift gaf zich niet gewonnen en knokte zich ook weer terug naar een punt achter en zelfs naar een 13-13 stand.
Vanaf dat moment zette Telstar weer aan en werden er drie cruciale doelpunten gemaakt die resulteerde in een 13-16 stand met nog 4 minuten te spelen.
In deze 4 minuten wist Swift nog twee keer te scoren, maar maakte de ploeg uit Amsterdam nooit echt aanspraak op de overwinning. Telstar stapte het veld af met twee zeer belangrijke punten in de achterzak.

Een mooi begin van het seizoen in de overgangsklasse. Doordat de poule maar uit 4 ploegen bestaat zijn alle punten zeer cruciaal en men zegt nog wel eens dat de eerste klap een daalder waard is.

Over twee weken vervolgd de ploeg haar campagne met een thuiswedstrijd op sportpark Middelaar tegen KV Woudenberg. Aanvang: 15:30 uur. Uiteraard hopen we u als supporters weer in grote getallen langs de lijn te zien staan! Tot dan.

Verslag: Joost Geluk