Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Een klassieker die Herman Egberts wel eens gebruikt, die de winstpartij van afgelopen zaterdag tegen Exakwa 2 symboliseert.

Telstar 2 heeft het de eerste 20 minuten lastig. Exakwa heeft het vizier op scherp staan en scoort makkelijk. Het duurt daarom een tijd voordat Telstar een antwoord weet op hun spel. Exakwa komt 6-3 voor, maar dan maken de Hoevelakers zich boos en knokken zich terug in de wedstrijd. Met een aantal mooie goals komt Telstar alsnog op voorsprong en gaat Herman van de Berg zijn team toespreken in de kleedkamers met 6-7 op het scorebord.

Exakwa is een vechtersploeg en in de tweede helft wordt duidelijk dat ze niet bang zijn voor een fysiek spelletje. In het eerste kwartier van de tweede helft laat de thuisploeg zien dat ze zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. En terecht, want de koplopers van de poule hebben een sterk team staan. Het is een interessante tweede helft waarin veel gebeurt. Aan alles is te merken dat beide brigades voor kampioenschap gaan en dat er behoorlijk wat van deze wedstrijd afhangt. Exakwa is in deze periode absoluut de betere partij, maar Telstar laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze knokken zich door de tweede helft, blijven mee scoren en raken niet in paniek als Exakwa een aansluitingstreffer maakt. Bente en Marit schieten vol vertrouwen korte kansen af en ook René weet wel wat hij met een cadeautje aan moet. Exakwa neemt veel kansen, maar vergeet te scoren. Het harde werken van Telstar wordt beloond, ze snoepen heel belangrijke punten van de koploper af en groeien dichter naar de tweede plaats in de competitie. Eindstand: 10-12.

Aankomende zaterdag sluit Telstar hun eerste helft veld af in Bilthoven. Telstar en Nova stonden al eens tegenover elkaar dit seizoen. Nova wist er toen maar 2 per helft te maken. Het was een taaie wedstrijd die mede dankzij een geweldige stortbui geen doelpuntenfestijn werd. De vraag is of het Telstar opnieuw lukt om Nova zo goed te verdedigen en het doel is absoluut om zelf boven de 15 doelpunten te gaan scoren. Nova staat op slechts 3 punten achter Telstar in de ranglijst, dus mag niet worden onderschat.

Afgelopen zaterdag hebben de reservebank en de spelers van S1 (samen met trouwe supporter Daphne van Dunschoten) een belangrijke taak op zich genomen om S2 aan te moedigen naar deze overwinning. Bilthoven ligt op slechts 25 minuten rijden van Hoevelaken en de selectie zou het een eer vinden als er komende zaterdag nog meer supporters zich komen melden op Sportpark Larenstein. S1 moet aan de bak tegen Nova 1 om van de laatste plek af te komen en S2 mag ook de laatste wedstrijd niet verliezen om zicht op de koppositie te houden. Na deze wedstrijd staat er pas op 26 november weer een competitiewedstrijd op het programma, dus het zou mooi zijn om jullie nog even langs de lijn te zien!

14:00 uur Nova 2 – Telstar 2
15:30 uur: Nova 1 – Telstar 1

Verslag: Esmee van Voorn