Zaterdag 13 mei trad het vlaggenschip van Telstar aan tegen Synergo in Utrecht. Een wedstrijd tussen twee ploegen die 14 punten tussen elkaar hadden staan, de nummer 1 tegen de nummer 8 en een laatste ontmoeting die voor Telstar in een beschamende 6-23 nederlaag eindigde.

Een wedstrijd waarin Telstar helemaal niets te verliezen had en met die instelling was de week voor de ontmoeting getraind en voorbereidt. Er werd in de voorbereiding uitgesproken dat de wedstrijd gestart zou gaan worden met een hoge intensiteit en hard werken. Na een matige 2-0 start werd er een goede serie van 3 goals neergezet door Telstar. Het waren echter de spelers van Synergo die na een 2-3 voorsprong voor Telstar het initiatief pakten en de wedstrijd naar zich toe trokken. Hoewel Telstar verdedigend flink werk verzette schoot Synergo scherp en keek de ploeg uit Hoevelaken snel weer tegen een groeiende achterstand aan. De scores bij Telstar stokte, aanvallen werden al afgebroken zonder een kans te hebben genomen en de selectie van kansen lieten te wensen over. Synergo scoorde er lustig op los met een schotpercentage van 30% in de eerste helft wat resulteerde in een ruststand van 15-7.

In de rust werd elkaar duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt zou moeten gaan worden. Aanvallend zou de kansen selectie kwalitatief omhoog moeten en verdedigend werd vooral het aanval/verdediging wissel moment benoemd. Duco en Sander werden gebracht voor nieuwe impulsen en winst van de tweede helft was het minimale doel.

Het eerste kwartier van de tweede helft maakte duidelijk dat Synergo de scherpte enigszins in de kleedkamer had gehouden. Om en om werden er goals gemaakt waarbij Telstar langzaam, maar zeker het initiatief begon te pakken. Daarbij was het furieuze debuut van Joline in Telstar 1 een aanjager. Koud in het veld wist zij binnen 10 seconden een strafworp te forceren die uiteindelijk leidde tot een reeks van 5 goals op rij voor Telstar en een 19-15 stand. Helaas was dit echter te laat om nog aanspraak te maken op een punt. Met nog kort op de klok maakte Synergo de 20-15 waarmee de eindstand op het scorebord werd gezet.

Een goede tweede helft was niet genoeg om het Synergo moeilijk te maken. Dit zal aankomende zaterdag tegen Swift anders moeten zijn. Dan speelt de Telstar selectie om 14.00u en 15.30u haar wedstrijden tegen Swift uit Amsterdam. Voor Telstar 2 een wedstrijd die gewonnen moet worden om nog kans te maken op het kampioenschap. Voor Telstar 1 de kans om weer eens een wedstrijd te winnen en een aantal plekken te stijgen in de competitie. Support is zeer gewenst, we hopen u allemaal aan de zijlijn te zien.