Zaterdag 11 februari stonden er twee uitwedstrijden op de planning voor de selectie van Telstar. Telstar 2 mag het eerst opnemen tegen Spirit 2 in Voorthuizen. Op 3 december verloor het team van Telstar met een verschil van 9 punten, het belooft een uitdagende wedstrijd te worden. Spirit loopt in de eerste helft al snel uit, maar Telstar komt toch terug naar een verschil van 4. Helaas trekt Spirit opnieuw aan het langste eind, het team houdt 2 punten in Voorthuizen; 20-12. Telstar 1 mag het hierna opnemen tegen het eerste team van Spirit. Na de nederlaag in Hoevelaken, moet het team hard werken om een goede wedstrijd neer te zetten tegen de club uit Voorthuizen.

Het fluitsignaal klinkt in de thuishal van de blauwhemden. Verdedigend maakt het team uit Hoevelaken in de eerste fase van deze wedstrijd veel fouten. Spirit profiteert ondanks deze fouten niet of nauwelijks; aanvallend wil de bal, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, namelijk niet door de korf. Egberts, coach van de Hoevelakers, vraagt een time-out aan. Vaker heeft het team laten zien zich na een time-out te kunnen herpakken, ook nu lijkt het een positief gevolg te hebben. Met een stand van 6-4, zijn er nog mogelijkheden voor Telstar. De aanval van Spirit schiet van ver met laag rendement.

Door een toenemend percentage van unforced errors aan de kant van Telstar, stort het team uit Hoevelaken bij een stand van 9-6 in. De blauwhemden komen vanaf dit moment in hun ritme en lopen in een korte tijd fors uit. Met een forse achterstand gaat Telstar naar de kleedkamer.

Bij de start van de tweede helft heeft het team heeft niets meer te verliezen, dit haalt de druk er af voor de Telstar waardoor er na de rust een fase volgt waar Telstar met meer controle korfbalt. De achterstand is te groot om de schade te herstellen en Spirit blijft onder druk raak schieten. Unforced errors zijn een blijvend probleem in de wedstrijd voor Telstar. De wedstrijd eindigt in 33-13.

Een volgende nederlaag zal voorkomen moeten worden om eventuele degradatie te ontlopen. Aankomende zaterdag 18 februari speelt Telstar 1 in eigen hal om 19.45 tegen Apeldoorn 1. Apeldoorn staat momenteel één plek boven Telstar in het klassement, het zal een belangrijke wedstrijd zijn voor de stand in de competitie. Telstar 2 speelt hierna om 21.20 een wedstrijd tegen DOS (W) 2; een club waar zij eerder dit seizoen van wonnen; 14-19! De selectie kan alle support weer goed gebruiken!

Reminder: In de ochtend zal er voor de Kangoeroes, F-Jeugd en E-Jeugd een frietfeestje zijn in de kantine van Telstar. Tijd: 11.30- 13.30.  Dit wordt gezellig en vooral erg lekker! Zien wij jou hier ook?!

Verslag: Britt Oosterbeek