De voorbereiding naar deze wedstrijd was even anders dan de afsluiting van het zaalseizoen. Met een aantal nieuwe spelers in het team en een nieuwe coach, Steven Brink, moest het 1e team van KV Telstar/Schoonderbeek zich opnieuw bewijzen. 

Dit werd dan ook goed gedaan in een aantal oefenwedstrijden. Met veel mooie aanvallen en goals wisten we de oefenwedstrijden te winnen, waardoor we als team met goede moed zijn begonnen aan de laatste zes competitiewedstrijden op het veld.

De allereerste tegenstander die op het Telstarveld op 22 april om 15.30 uur langs zou komen was MIA 1. Na een goede wedstrijd, met een eindstand van 16-12, wist het 2de de punten in Hoevelaken te houden. Ook het doel van het 1e was om de stijgende lijn vanuit de voorbereiding door te trekken naar deze wedstrijd. De gretigheid naar de bal en de variatie waarin er gespeeld kan worden is de grote kwaliteit, zowel 2-2 heren als dames onder werkt erg goed. Dit was dan ook te zien tijdens de start van de wedstrijd. Na een snelle 0-1 van MIA, kwam er de aanval daarna ook een goal vanuit de kant van Telstar. Zo liep het even gelijk op van de 2-2 naar de 3-3. Toch wist Telstar een gaatje te slaan met een stand van 5-3. Het ene vak had af en toe erg moeite met de goede druk die MIA wist te geven, zelfs na het onderscheppen van de bal door Telstar werd er door het gehele team uitverdedigd. Ook zat het weer niet mee, de regen kwam met bakken uit de lucht vallen, waardoor het al een stuk lastiger was om goede aanvallen te draaien. Na een aantal goals van beide partijen gingen we de rust in met een stand van 8-5 in het voordeel van de thuisploeg.

In de kleedkamer werd er kort gesproken over de punten die er beter moesten, maar vooral ook wat er goed ging. Af en toe mocht er meer op de tweede kans gespeeld worden en de afwisseling binnen de vakken mocht nog wel wat beter. Toch was het verdedigen erg steady en was het de bedoeling om de eerstvolgende aanval van hen gelijk te onderscheppen zodat we een gat van 4 goals ontstond. Helaas was dit niet het geval en kwam MIA steeds dichterbij, doordat het thuisteam simpelweg niet scoorde. Ze kwamen gelijk tot een stand van 14-14, waarbij er wat lichtelijke stress ontstond bij de spelers van Telstar. Ook zij wisten dat er gescoord moest worden om de punten thuis te houden.

Na heel wat aanvallen te proberen en te proberen viel die goal maar niet, totdat die in de laatste minuut viel aan MIA zijde. Zo was de stand 14-15 en liet Telstar over zich heen lopen want dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Er is hard en goed geknokt tijdens deze wedstrijd en er had zeer zeker veel meer in gezeten om de punten thuis te houden. Zo was de wedstrijd erg zuur om mee af te sluiten. 

Toch gaat het 1e team met goede moed verder naar de eerstvolgende wedstrijd die plaats zal vinden op zaterdag 13 mei 2023 tegen Synergo 1 in Utrecht.

Foto: Maureen van Goethem