Op een zonovergoten sportpark Middelaar had VEO een makkelijke tegenstander aan de thuisploeg. Na een 6-12 ruststand was van spanning geen sprake meer en kon de lijstaanvoerder eenvoudig uitlopen naar een 12-28 eindstand. Een wedstrijd waarbij de ongeslagen koploper op bezoek komt en je niet perse hoeft als thuisploeg, kan twee kanten op. Of het wordt een wedstrijd op het scherpst van de snede, óf het wordt een wedstrijd waarbij de uitslag aan duidelijkheid niets te wensen over laat. Dat laatste was helaas het geval.

In de openingsfase had Telstar moeite om aanvallend in het spel komen. Het had moeite met het opbouwen en dit resulteerde in veel passfouten en éénschotsaanvallen. VEO nam de tijd  en kreeg hier de ruimte voor. Gestaag liep de ploeg uit Voorburg uit naar een 2-10 tussenstand. Verdedigend en aanvallend kregen de Hoevelakers eind eerste helft echter wat meer controle, waardoor er gerust werd bij een stand van 6-12.

Na rust stond het verdedigend de eerste tien minuten als een huis, maar aanvallend kon hier geen gebruik van worden gemaakt. Het wilde simpelweg niet lukken bij de thuisploeg. Verkeerde keuzes werden afgewisseld door matige pogingen. De juiste lijnen werden wel gelopen, maar de aansluiting en het vervolg was er niet. Aanvallend kon dan ook geen vuist worden gemaakt en aan de andere kant kon VEO doen en laten wat het wilde. De gasten domineerden en liepen via 9-18 uit naar een eindstand van 12-28.

Een fikse uitslag, maar geen man overboord. Telstar hoefde niet en dat was terug te zien, ondanks dat iedereen het erover eens was dat dat niet zou mogen. Komende speelronde moet het echter wél gebeuren voor de ploeg uit Hoevelaken. Met de uitwedstrijd tegen nummer 7 Juventa, betekent een overwinning praktisch directe handhaving, terwijl de Hardenbergers er alles aan gelegen zal zijn om één van de laatste strohalmen aan te grijpen.