Het was een weekend vol tegenstrijdigheden voor volleybalvereniging Surf. Niet alleen werd er gelachen om de winst van Dames 1 en gehuild om het verlies van Heren 1, ook daalde het besef in dat dit de laatste competitiedag van dit seizoen was. Deze laatste dag ging echter niet zonder een groot knalfeest voorbij! Tot in de hele late uurtjes stonden de leden nog op de dansvloer van sportcafé De Slag te shinen.

Eerst de wedstrijd van dames 1. Tegenstander was de laaggeklasseerde Volta. Omdat Surf muurvast derde staat op de ranglijst en niet meer omhoog of omlaag kan, liet scheidend coach Nijenbrinks de teugels enigszins vieren. Iedereen kreeg speeltijd en ook de twee vaste meetrainsters uit meisjes A Loes Strik en Sanne Huurdeman werden beloond voor hun tomeloze inzet met een rol binnen de lijnen. De eerste set begon Nijenbrinks nog veilig met  Rianne van den Oord, Saffira van den Berg, Annet Hemstra, Quinty Hoksbergen, Mandy Pol en Sandra van Ginkel. Al meteen mocht Huurdeman in deze set als libero fungeren. De servicedruk van Surf was hoog, de rallies lang en de uitslag overtuigend: 25-18.

De tweede set, nu met Mijke Hekman in plaats van Van Ginkel binnen de lijnen, was zelfs nog minder spannend: 25-12. In volleyballand is zo’n stand wel een behoorlijke oorwassing.

De derde set stond Pol haar plaatsje met liefde af aan jeugdig talent Loes Strik. Ook Lisette van den Hoorn en Ilse Hemstra mochten hun kunsten laten zien. Snel werd duidelijk hoe ontzettend goed de dames op elkaar zijn ingespeeld. Zelfs met zoveel wisselingen was Surf met verve de bovenliggende partij: 25-14.

De laatste set moest ook gewonnen worden, vooral omdat het de laatste set was van Saffira van den Berg in het groene Surf-shirt. Na jaren trouwe dienst kiest ze voor een welverdiende break. Het zou prachtig zijn geweest als Van dern Berg het laatste punt zou scoren, maar Volta liet dat helaas niet gebeuren. En niet omdat ze het Surf zo moeilijk maakten, maar omdat de bal gewoon niet terug naar de kant van Surf kwam. Een overtuigende 25-11 was het resultaat.

Bij de heren was het een ander wedstrijdbeeld. Tegenstander was SSSH6 die het kampioensschap al binnen had. Surf had daarentegen nog twee sets nodig om de symbolisch belangrijke derde plaats te halen. Helaas voor Surf was het jolige SSS niet van plan om Surf deze punten cadeau te doen. Met vrij weinig moeite demonstreerde SSS dat ze de eerste plaats ruimschoots verdienden. Het werd maar liefst 0-4.

Vervolgens was de Surf-dag nog maar op de helft. Traditiegetrouw wordt de laatste competitiedag altijd afgesloten met gezellig feest. Dit jaar was de organisatie in handen van Dames 1 en zij verwenden de vereniging met een uitgebreide pubquiz, gevolgd door een bodemleggende bbq en afgetopt met een knalfeest waar nog heel lang over nagepraat gaat worden!

Verslag: Alexander Gijsen